Naučnici će sljedeće godine objaviti nove podatke o NLO-ima

Screenshot 8 21
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Organizacija UAPx koja istražuje neidentificirane leteće objekte (NLO) i neidentificirane zračne fenomene (NZF), uskoro će javno objaviti nove podatke o NLO-ima.

“Kada to bude legalno, UAPx će svijetu otkriti naše analizirane podatke, kao i nove podatke. To ćemo učiniti nakon što pronađemo i osiguramo servere adekvatne za ovaj zadatak. UAPx smatra da je naš tim prikupio, obradio i analizirao najvažniju kolekciju naučnih podataka koji se odnose na NLO i NZF fenomen. Korištena je striktna naučna metodologija za prikupljanje podataka, koja je omogućila stručne analize i podstakla recenzije kolega za potencijalno objavljivanje u jednom ili više naučnih časopisa”, saopćeno je iz organizacije UAPx.

Ovi podaci uključuju više od 600 sati infracrvenih snimaka FLIR kamera, ukupno 3 TB materijala koje su snimile brojne kamere. Analize su otkrile značajan broj anomalijskih objekata i fenomena koji se još uvijek istražuju prije nego budu javno objavljeni. Nove informacije bi mogle biti konačni dokaz postojanja NLO-a i NZF-a.

Vladine agencije su mnogo ozbiljnije kada je riječ o ovim fenomenima. U junu ove godine je Obavještajni komitet Predstavničkog doma tajno razgovarao s predstavnicima FBI-a i Američke mornarice o ovim temama, a neki NLO i NZF smatraju ozbiljnim prijetnjama nacionalnoj sigurnosti. Istog mjeseca je američka vlada objavila svoj prvi izvještaj o ovim objektima.

U novembru ove godine je Ministartvo odbrane formiralo novu radnu grupu za lociranje i identifikaciju NLO-a koji lete kroz zabranjeni zračni prostor. Međutim, još uvijek nema konačnog dokaza o postojanju vanzemaljaca.