care en 750x375 1
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 20, 2021 @ 7:30
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava
FIXGEHALT

Očevi su važne figure u životima svoje djece. No pokazalo se da više pažnje posvećuju svojim kćerima, a njihovo ponašanje i mozak su pod utjecajem spola njihove djece. 

NER FIT

Jedna studija u kojoj su sudjelovala 52 oca sinova ili kćeri u dobi od 1 do 2 godine došla je do neočekivanih rezultata. Istraživači su promotrili kako tate komuniciraju sa svojom djecom i napravili magnetsku rezonancu njihova mozga. Otkrili su da spol djeteta ima izravan utjecaj na to kako će izgledati odnos oca s djetetom.

Provođenje vremena s tatom

Prije svega, očevi kćeri više pjevaju i zvižde. Očevi sinova uključeniji su u grubu i silovitu igru.

Očevi reagiraju na emocije

Tate više reagiraju na sretna lica svojih kćeri. S druge strane, očevi sinova više su reagirali na njihove neutralne izraze lica. To može značiti da muškarci s kćerima više uživaju vidjeti sretna lica svoje djece nego oni sa sinovima. Razgovor s ocem

Tekst se nastavlja nakon reklame

Očevi sa svojom djecom drugačije i razgovaraju. Sa svojim sinovima su fokusirani na postignuća, a u razgovoru s kćerima uočeno je da uključuju govor tijela i emocije te se služe analitičkim jezikom. Takva komunikacija može dovesti do nezadovoljstva tijelom kod djevojaka, ali i pridonijeti njihovom akademskom uspjehu.

Pažnja

I na kraju, ali ne i najmanje važno, očevi su angažiraniji i više reagiraju na kćeri nego na sinove. Također više pažnje posvećuju djevojkama i njihovoj tuzi. To može pomoći djevojčicama da bolje razviju empatiju, ali dječaci mogu postati emocionalno zatvorene odrasle osobe.

Ljubav je odgovor

Naizgled mali detalji i radnje mogu imati ogroman utjecaj na budućnost djeteta. Naravno, svaki roditelj bira način na koji će odgajati svoje dijete, ali vrijedi zapamtiti da spol nije sve i da je ljubav mnogo važnija.

LIDER