Naučnik koji je povezao Astrazeneku i krvne ugruške novac dobijao od Fajzera

384690805607e9ba770a18148772822 v4 big

Prema pisanju norveških medija, Pal Andre Holme, koji se “proslavio” odlučnim tvrdnjama kako vakcina Astrazeneke i Oksforda izaziva opasne krvne ugruške “zaboravio” je u naučnom istraživanju koje potpisuje da spomene da je u posljednjih pet godina primio od kompanija Fajzer i Bajer više od milion norveških kruna.

U naslovu teksta “Norveški istraživači koji stoje iza izveštaja Astrazeneke imali su veze sa konkurentima”, koji je objavio norveški portal “Omni” prije tri dana, navodi se da nekoliko istraživača koji su stajali iza norveškog izveštaja o neželjenim efektima vakcine Astrazeneke protiv kovida 19 imaju finansijske veze sa konkurentskim farmaceutskim kompanijama.

Grupu je predvodio Pal Andre Holme, profesor Univerzitetske bolnice u Oslu, koji je u proteklih pet godina primio preko milion kruna od Fajzera i Bajera, kompanija koje rade na razvoju vakcina. Još tri istraživača takođe su imala slične veze.

Ipak, oni su porekli da to ima ikakve veze sa izvještajem o ugrušcima koji je predstavljen u “New England Journal of Medicine”, ali su istovremeno priznali da je trebalo da budu transparentniji u vezi s prihodima.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE