Navijače BiH i Crne Gore vezala je ljudska dobrota i pristojnost, zapravo je to recept za Otvoreni Balkan

Fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i Crne Gore sinoć su odigrale jako važnu utakmicu u okviru Lige nacija, koja je na kraju pripala “Zmajevima” rezulatom 1:0. 

Ono što je obilježilo ovaj duel je i slika koja je obišla svijet – ona o sjajnom gostoprimstvu koje je priređeno za navijače iz prijateljske Crne Gore. Sve je počelo u Podgorici, a odnosi su dodatno poboljšani jučer. 

Prije utakmice su navijači zajedno sjedili, razgovarali i dočekivali susret. Tokom utakmice svako je navijao za svoju zemlju, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka pružena je ruka i čestitalo se na zanimljivom meču

Crnogorski kolumnista Andrej Nikolaidis je na najbolji način sve to prokomentarisao. Dio njegove izjave podijelio je Nijaz Skenderagić, potpredsjednik SABNOR-a.

– A navijače Bosne i Hercegovine i Crne Gore vezala je ljudska dobrota i pristojnost: potreba da na dobro odgovoriš dobrim. Zenica i Podgorica pokazale su najveći stepen jedinstva balkanskih naroda koji je viđen od raspada Jugoslavije.

A zapravo je recept za istinski Otvoreni Balkan krajnje jednostavan: neću ništa tvoje, nećeš ništa moje. I eto povjerenja. I eto: nema granica – napisao je Nikolaidis.

Objava Skenderagića na Facebooku
Objava Skenderagića na Facebooku

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE