Navijači Mladosti najavili protest: Izborili opstanak, a izbačeni smo iz lige

194355421 4033458276700827 2827273619418301832 n
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Crvena legija, grupa navijača Mladosti iz Doboja kod Kaknja oglasila se nakon što klubu Fudbalski savez BiH nije dodijelio licencu za učešće u Premijer ligi u sezoni 2021/2022.

U tekstu koji je objavljen na Facebook stranici “Crvena Legija – zvanična FB stranica” navode da je njihova ekipa izborila opstanak u ligi, ali su izbačeni bez razloga.

“Mi, Crvena Legija, navijači FK Mladost Doboj – Kakanj, djeca našeg voljenog kluba želimo javno da izrazimo punu podršku našem Klubu u borbi za pravdu. Želimo javno i glasno da kažemo da je naš klub, kojem je uskraćena licenca za učešće u Premijer ligi BiH za narednu sezonu, nakon što smo časno izborili opstanak, u otvorenoj borbi protiv nepravde, kriminala i korupcije kojeg predstavlja FSBIH”, naveli su u objavi.

“Izbačeni smo iz lige bez razloga, nakon što to nisu uspjeli na zelenom terenu. Gledali smo kako nas ubijaju sudijskim nepravdama, odlukama direktno na štetu našeg Kluba, gledamo to već 6 godina. Sada su otišli korak dalje i žele na sve načine, kriminalne, drske i pokvarene da nas izbace iz lige”, poručili su.

Rušenje Saveza, države…

Crvena legija tvrdi da je ovo najgora fudbalska sezona u BiH od 1996. do danas, u kojoj se na zelenim terenima dešavalo sve osim fudbala.

“Svjedoci smo rušenju saveza, države, reprezentacije od strane korumpiranih članova tijela FSBIH. Nećemo o tome kako je i ko šta izborio u ligi, to nije naša briga, iako bi trebalo biti jer smo svi bili svjedoci neviđenih nepravdi i tendencija kako bi se nekome olakšalo a nekome otežalo, ali sada smo u borbi za svoj Klub. Mladost je svoj ostanak u ligi osvojila časno, na terenu, bez ičega poklonjenog za razliku od nekih drugih, u borbi koja se često vodila 11 protiv 14”, saopštili su.

Tvrde da ovo nije udar samo na Mladost, nego na državu, savez koji je predstavlja i reprezentaciju.

“Želimo da upozorimo navijače drugih klubova, svih onih koji imaju predznak ‘bosanski’ da ste svi vi slijedeći na redu. Danas je to Mladost, sutra je Sarajevo, Željezničar, Sloboda, Čelik, Velež… Na kraju krajeva, to je sutra i naša reprezentacija. Mi nismo politični, ali odluka da se Mladost izbaci je politička pa ne možemo izbjeći tu temu”, istaknuli su.

“Ovo je borba za pravdu i pravo”

Pozvali su javnost i predstavnike vlasti da ih podrže u protestu ispred prostorija kluba u 18:00 sati, kako bi poručili da stoje za Mladost DK.

“Ovo nije borba za Mladost, nego za pravdu i pravo. Pozivamo našeg predsjednika i članove upravnog odbora da prisustvuju našem skupu u 18:00 kako bismo im pružili nedvosmislenu i bezrezervnu podršku u borbi protiv terora i nepravde kroz koju prolazimo”, zaključili su.

Klub Mladost DK nije dobio licencu za takmičenje na drugostepenoj komisiji Komiteta za takmičenje Fudbalskog saveza BiH. Nezadovoljstvo zbog ovog čina ranije je iskazao i FK Sarajevo, koji su Mladosti ponudili stadion Asim Ferhatović – Hase na korištenje.

Mladost se jučer obratila saopštenjem u kojem se između ostalog navodi da će tražiti pravdu sve do Međunarodnog suda za sportsku arbitražu u Lozani. Nogometni fudbalski savez BiH i dalje nije ponudio zvanično objašnjenje i razlog iz kojeg Mladost ne može igrati Premijer ligu naredne sezone, te se očekuje odgovor iz bh kuće fudbala.