Navijači primaju vakcine protiv žute groznice i hepatitisa A, nose lijekove protiv malarije

Podijelite vijest

Svjetsko prvenstvo u Brazilu počinje 12. juna, a putnici u Brazil užurbano završavaju sve obaveze kako bi što spremnije krenuli na ovaj daleki put.

Reperezenatcija BiH po prvi put u svojoj historiji igra na najvećoj svejtskoj smotri nogometa te iako je riječ o dalekoj destinaciji interesa za putovanje ne manjka.Obzirom da se prvenstvo igra u Južnoj Americi vakcinacija se preporučuje, izjavio je Anto Perić, koji je već obavio vakcinaciju, a 6. juna putuje za Brazil, prenosi NAP.

– Putujem u Brazil preko jedne agencije iz Splita. Idem u društvu sedam prijatelja i svi smo se vakcinisali protiv žute groznice i hepatitisa A. Ljudi iz agencije su nam kazali da će nam dati i lijekove protiv malarije. Nije nam ništa problem, jer smo dugo čekali da BiH zaigra na SP – kaže Perić.

On je dalje dodao da je vakcine primio u Domu zdravlja „Vrazovo” u Sarajevu, a da u Brazilu ostaje tri utakmice te da će pratiti nastupe Zmajeva protiv Argentine, Nigerije i Irana.

– Nadamo se da ćemo proći grupu. Kasnije šta bude, bitno je da smo mi konačno na jednom velikom takmičenju – dodao je Perić.

Inače, ovo je po prvi put nakon prvenstva u Argentini 1978. godine, u skladu s politikom FIFA-e da se pravo na organizaciju prvenstava rotira među konfederacijama koje čine FIFA-u, SP održi u Južnoj Americ