Navijači Slobode održali sastanak sa Azmirom Husićem, traže njegov ulazak u klub

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Azmir Husić je jučer istakao namjeru da ponovo dođe na čelo FK Sloboda. 

U javnosti se pričalo o mogućoj fuziji FK Tuzla City i Slobode, na što su burno reagovale Fukare, najvatrenije pristalice Slobode.

Iz Fukara su naglasili da o tome nema priče, ali da podržavaju Husićev ulazak u klub.

Husić je večeras obavio sastanak s najvatrenijim navijačima Slobode, koji su se potom oglasili saopćenjem.

Želi vratiti klub gdje i pripada

– Nakon trosatnog razgovora nam je objašnjena cjelokupna situacija koja je dovela do ponovnog povezivanja bivšeg predsjednika sa FK Sloboda. Medijski spinovi koji su unijeli turbulencije kako među simpatizere tako i među članove naše grupe, nisu u potpunosti tačni sa realnom situacijom i prijedlogom gospodina Husića.

Gospodin Husić je spreman, kao privatnik i pojedinac, a ne kao predstavnik FK Tuzla City, ponovno ući u UO FK Sloboda Tuzla, te kao njen predsjednik ekspresno vratiti klub tamo gdje i pripada. 

Gospodin Husić je predstavnicima naše grupe objasnio i način rada trenutne Uprave, te ukazao na greške koje su oni pravili. Raznorazni spinovi trenutnog rukovodstva UO FK Sloboda Tuzla doveli su do negativne atmosfere u i oko Stadiona Tušanj koja nas je u konačnici i odvela u drugu ligu.

Ostavke trenutnog Upravnog odbora kluba

Mišljenja smo da je trenutno rukovodstvo dobilo najviše vremena da pokaže šta “zna” i “umije”, te da su svi dosadašnji sastanci i obećanja bili pusti. Zahtjevamo od trenutnog Upravnog odbora FK Sloboda kolektivne ostavke na čelu sa predsjednikom gospodinom Šećerbegovićem. Trenutna struktura kluba je izgubila svu podršku nas kao grupe, te želimo naglasiti da njihove spinove ne želimo više slušati i tolerisati.

Ovim saopštenjem navijačka skupina Fukare Tuzla izražava punu podršku gospodinu Azmiru Husiću, te ovim putem pozivamo Gradsko vijeće, Gradsku upravu, kao i gospodina gradonačelnika Lugavića da u što skorijem periodu sazovu sjednicu gradskog vijeća i da na dnevnom redu uvrste tačku “UO FK Sloboda Tuzla”. 

Podrška Husiću

Ovim putem pozivamo sve vijećnike da spase FK Sloboda Tuzla od daljeg ponora, te podrže kandidaturu gospodina Husića kao novog predsjednika Upravnog odbora.

Pozivamo i sve navijače, simpatizere, one koji istinski vole FK Sloboda da podrže ovu odluku, te još jednom naglašavamo:

“Nema govora o fuziji sa mlađim tuzlanskim premijerligašem, nastavljamo našu tradiciju dugu preko 100 godina” – navodi se u saopćenju Udruženja navijača Fukare Tuzla.

Avaz