Navike koje će vam pomoći da smanjite jutarnji stres

jutro budjenje sreca odmor razbudjivanje pexels
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Čovjek mora biti dosljedan i uporan ukoliko želi da stvori novu naviku. Poznato je da se navike stvaraju, a nakon nekog vremena, možemo ih potpuno usvojiti, tako da nam se čini da nikada drugačije i nismo postupali. Ukoliko želite da smanjite nivo jutarnjeg stresa, potrebno je da usvojite neke od ovih oblika ponašanja.

Spriječite kašnjenje

Odlazak na posao može biti prilično stresan ukoliko se uspavate ili imate naviku da kasnite. Ne samo da ćete okasniti na posao, već uslijed nedostataka vremena nećete stići da završite ni preostale planirane obaveze. Stvorite naviku da ustajete makar sat vremena pred odlazak na posao kako biste imali vremena da se probudite bez stresa, na miru popijete čaj, cijeđeni sok ili kafu, odvedete dijete u vrtić ili psa u šetnju…Takođe, ranije ustajanje će vam otvoriti mogućnost da isplanirate dan pred vama, te rasterećeni se zaputite u kancelariju.

Pripremite uveče doručak, garderobu i radni materijal

Pred odlazak na spavanje pripremite sva dokumenta i materijal koji će vam biti potreban na poslu. Na ovaj način ne samo da ih nećete zaboraviti, već ćete rasterećnije spavati, znajući da izjutra ne morate razmišljati o tome. Isto se odnosi na garderobu, kao i na doručak. Ukoliko nemate naviku da na posao nosite hranu, na putu ka poslu kupite ukusan doručak. Ovo će vam uštedjeti vrijeme da kasnije pauzu iskoristite kako biste potpuno uživali u obroku. Doručak je prvi obrok tokom dana, pa se potrudite da bude hranljiv, zdrav i da vam obezbijedi potrebnu energiju, piše Cdm.me.

Svjež vazduh za koncentraciju i razbuđivanje

Steknite naviku da radni prostor uvijek malo provjetrite i tako unesete svježinu u prostoriju. Naravno, uvijek možete unijeti i buket svježeg cvijeća ili manju sobnu biljku koja će učiniti da prostor izgleda ljepše. Pa ko još može odoljeti prelijepim cvijetnim bojama?