ZENICA | Razrednikov sin prijeti djevojčici nakon prijave zbog pedofilije: Navlačiš mi na oca luđačku košulju, nećeš ni ti bolje proći!

Bosanskohercegovačka javnost zgrožena je novim slučajem pedofilije u Osnovnoj školi “Musa Ćazim Ćatić”, područna škola u Blatuši, gdje je, navodno, razrednik Mensud Hodžić (62) nudio seks i prijetio svojoj 14-godišnjoj učenici, piše “Dnevni avaz”.

Bojkot nastave 

Nakon što je naš list objavio ekskluzivnu ispovijest u kojoj je djevojčica otkrila detalje ovog šokantnog slučaja te obznanila SMS poruke koje joj, navodno, šalju razrednik i njegov sin, javnost je osudila i direktora škole koji je sve, kako tvrdi porodica učenice, htio zataškati. 

Na društvenoj mreži Facebook pokrenuta je inicijativa da se roditelji ujedine, bojkotiraju nastavu kod spornog razrednika, ali i protestiraju ispred škole. 

– Svi roditelji čija djeca idu u ovu školu trebaju poduzeti nešto. Djecu ne slati nikako u školu dok se ovo ne riješi. Sutra to može biti i vaše dijete. Pozivam da bojkotujemo njegovu nastavu, da ne dozvolimo našim djevojčicama da idu na njegove časove – samo su neki od komentara na društvenoj mreži Facebook. 

Za to vrijeme, učenica nastavlja dobivati prijeteće poruke. 

– Navlačiš mi na oca luđačku košulju. Nećeš ni ti bolje proći, sigurna budi. Čini mi se ni nastavnica ti nije kod kuće. Ha-ha-ha – navodi se u poruci od subote navečer. 

Prijava policiji 

Porodica je, saznajemo, kada je SMS stigao u 22.31 sat, odmah otišla i sve prijavila policiji. 

Sve je počelo 1. marta. Hodžić, koji sve negira, navodno je poslao učenici sliku ženskog spolnog organa, potom poruke u kojima joj nudi seks. Kada je sve prijavila, počinje pakao za nju, porodicu i nastavnicu. 

Pratnje, uhođenja i prijetnje smrću njihova su svakodnevica. Razvratni razrednik pokušao se ubiti u petak kada je popio veću količinu tableta i završio u Kantonalnoj bolnici Zenica. 

Ozbiljne optužbe 

Osim poziva na bojkot, na FB stranici javili su se brojni bivši učenici i roditelji učenika ove škole, koji tvrde da Hodžićeva nastranost traje godinama. 

– Moje curice išle su u tu školu. Kad je starija išla na ekskurziju u Hrvatsku s njim u pratnji, morale su se zaključavati u sobe. 

– Bila sam učenica tog čovjeka. Još 1984. je gledao djevojčice, a radio je u nemilskoj školi. 

– Takav je bio i prije 12 godina, kada je meni predavao. Prijavila sam ga, ali se zataškalo.

Izvor: Avaz – D. PAŠALIĆ