Nazim Berović: Šest mjeseci nam je kao šest godina, za Bajram nismo nikako spavali

12089e09f6960fbf6c603b6c9c3811f9

Prošlo je tačno šest mjeseci od ubistva Jasmina Berovića u Barskoj ulici u Općini Ilidža. 

U domu njegovih roditelja Kimete i Nazima Berovića u Otesu od 17. novembra nema muzike, veselja i osmijeha. Majka i otac ubijenog Jasmina Berovića tuguju za izgubljenim sinom, a najteže im je bilo za vrijeme Bajrama.

– Za Bajram nismo nikako spavali. Katastrofa. Kuća je prazna bez našeg Jaska. Prvi Bajram da nismo kompletni. Bili smo na mezarju sinu. Bila je i rodbina iz Sandžaka i prijatelji. Ovih šest mjeseci nam je kao šest godina – kaže za Faktor Nazim Berović, otac ubijenog Jasmina Berovića.

Podsjetimo, Kantonalni sud u Sarajevu sredinom aprila je potvrdio optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Salaha Eddine Dechane, državljanina Maroka zbog krivičnih djela ubistvo i pokušaj ubistva.

Optužen je da je zajedno sa H.B i J.M.B. 17. novembra 2020. godine, oko 22 sata i 30 minuta u Barskoj ulici u Općini Ilidža, u jednom ugostiteljskom objektu upotrebom noža zadali više udaraca Jasminu Beroviću u predjelu grudnog koša sa lijeve strane uslijed kojih je i usmrćen.

– Nažalost, ništa konkretno se ne dešava. Podignuta je optužnica protiv jednog, drugog ne isporučuju, ovog trećeg daj Bože da ikada stigne pravda. Ali, eto, nadamo se. Nada zadnja umire. Vjerujemo u pravdu, sud, državu… Jedina želja u životu nam je da ubice stigne pravda. Teško mi je i da pričam – rekao je kroz suze Nazim Berović.

Faktor