Ne bi vjerovali: Bizarni poslovi koje posluga obavlja za kraljicu Elizabethu II

Britanska kraljica, 94-godišnja Elizabetha II, svakodnevno uživa u luksuzu koji je mnogima tek nedostižni san.

Kako joj ništa ne bi nedostajalo, iz dana u dan brine ‘vojska’ kućnih pomoćnika, stilista, čuvara, pa i – najboljih svjetskih kuhara.

Međutim, kraljica svoje osoblje tjera na neke poprilično bizarne zadatke, poput toga da – nose njene cipele. Portal New Idea donosi popis bizarnih aktivnosti koje moraju izvršavati kraljičine sluge.

1. Nosač cipela

Svi su svjesni da cipele, kada ih nosimo prvi puta, mogu biti poprilično neugodne i uzrokovati žuljeve, koji ne priliče jednoj kraljici. Zato se Elizabetha snašla, pa ima osobu koja umjesto nje nosi njezinu novu obuću, kako bi se ona malo ‘rastegla’ i kako bi time izbjegla nepotrebne neugodnosti.

2. Nadzornik umjetnina

Elizabetha je poznata kao velika ljubiteljica umjetnosti, zato nije čudno da Buckinghamsku palaču krasi ‘bezbroj’ vrijednih umjetničkih djela. Još 2005. godine kraljica je zato zaposlila osobu koja nadgleda njezinu kolekciju. Koliko je poznato, ona sadrži sedam hiljada slika te oko tri hiljade minijatura, piše Story.

3. Majstor glazbe

Ne bira kraljica glazbu samo tako. Zato je na tu poziciju imenovala kompozitoricu Judith Weir, a na toj će poziciji ostati deset godina.

“Velika je čast biti majstorica kraljičine glazbe. Nadam se da ću ohrabriti sve Britance koji pišu, pjevaju ili sviraju, i da ću ih čuti što više u ovih deset godina”, rekla je Judith.

4. Čuvar pečata

U svojoj vladavini dugoj gotovo sedam decenija, kraljica se našla na brojnim pečatima, a posjeduje i rijetku kolekciju koju je naslijedila od svog oca, Georgea V. Kako bi ostali u besprijekornom stanju, brine se njezin osobni čuvar pečata.

5. Ljudska budilica

Dok se većina ‘smrtnika’ budi uz zvukove alarma s mobitela, kraljica je za to unajmila privatnog gajdaša koji svako jutro, točno u 9.15, svira i time ju budi ispod njezinog prozora, bez obzira nalazi li se ona u Buckinghamskoj palači, Windsoru ili Balmoralu.

6. Navijač satova

U kraljičinim se rezidencijama nalazi više od – hiljadu satova, od kojih su neki stariji od stotinu godina. Zato je Elizabetha zaposlila osobu koja svakodnevno obilazi i provjerava sve te satove, te ih po potrebi navija ili popravlja.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE