NE BUDITE U ZABLUDI: Zbog ovih vam se stvari javljaju podočnjaci, riješite ih se

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Podočnjaci mogu nastati zbog niza zdravstvenih problema ili navika. Najčešćih je umor, neispavanost, predug boravak pred računalom ili TV ekranom, ali i brojni drugi.

Ružni crni koluti ispod očiju narušavaju vam izgled, a žene zbog njih nerijetko pribjegavaju “teškoj” šminki kako bi ih prikrile. Iako se najčešće pripisuju umoru i nepreospavanim noćima, to nije jedini razlog njihova javljanja. A upravo je uzrok ključna točka od koje treba poći kako biste se znali riješiti ih se. Osim toga, njihova pojava može ukazati na neke druge zdravstvene probleme poput problema s bubrezima. Naime, nepravilan rad bubrega uzrokuje zadržavanje vode u tijelu pa osim što se pod očima stvaraju nabrekli koluti, otiču i ekstremiteti.

ČITAJ JOŠ:  Jelovnik najzdravijeg naroda na svijetu: Žive preko 100 godina, ne znaju za rak

Neravnoteža hormona

Kod žena, za vrijeme menstrualnog ciklusa hormoni “luduju”, a to također uzrokuje zadržavanje tekućine u tijelu, probleme sa spavanjem i kao rezultat svega toga javljaju se tamni podočnjaci. Kako biste tomu doskočile, tjedan dana prije menstruacije izbjegavajte sol, odnosno slane namirnice i ugljikohidrate koji zadržavaju tekućinu u tijelu. Zeleni čaj djeluje diuretski i potiče izlučivanje suvišne tekućine iz tijela. Što se tiče hormona, preporuka stručnjaka na biljnoj bazi jest ulje jaglaca koje regulira hormone.

ČITAJ JOŠ:  U ovih 20 zemalja žive najljepše žene svijeta

Alergije

Podočnjaci se mogu javiti i uslijed alergije na hranu. Najčešće se javljaju kada je riječ o intoleranciji na laktozu i gluten, ali i alergije na voće i povrće tretirano pesticidima. Takve ja alergije teško otkriti pa primijetite li da podočnjaci ne nestaju, javite se svom liječniku opće prakse.

Otrovi u tijelu

Podočnjaci se javljaju i ako je vaše tijelo puno suvišne tekućine, alkohola, kave, cigareta jer ih sve te namirnice potiču. U tom slučaju sjajno pomaže detoksikacija tijela, odnosno temeljno čišćenje koje će mu vratiti svježinu, a zasigurno vas i osloboditi od daleko većih zdravstvenih “mrlja” nego što su to podočnjaci. Zdrava prehrana, a još više zdrave navike čine čuda.

ČITAJ JOŠ:  Naučnici uspjeli pretvoriti ugljen-dioksid u avionsko gorivo

Začepljen nos

Ako imate problema sa sinusima, tj. ako su začepljeni, stvorit će se pritisak na krvne žile koje se protežu prema očima i nosu, što će izazvati pojavu tamnih podočnjaka. Kako biste uspostavili dobru cirkulaciju, inhalirajte se.

GODISNJICA
MARKETING