Portal 072info

Ne dajte da se osuše: Mobilnim aplikacijama sačuvajte svoje biljke

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Požutjelo ili osušeno lišće često je prvi znak oboljenja biljaka. No, svaka biljka zahtjeva različite tretmane. Ukoliko niste ekspert za uzgoj i održavanje istih, uz ove mobilne aplikacije to ćete zasigurno postati.

Planta

Odlična aplikacija koja rješava sve vaše brige u vezi s uzgojem biljaka – ako posjedujete premium verziju. Ipak, i besplatna verzija aplikacije pruža vam razne mogućnosti. Automatsko prepoznavanje biljnih vrsta, praćenje potrebne količine svjetlosti, detaljna uputstva u vezi sa zalijevanjem biljaka itd., samo su neke od brojnih pogodnosti. Premium mjesečna verzija aplikacije dostupna je za 7,99 dolara.

Florish

Ova potpuno besplatna aplikacija pruža uvid u to kako bi vaša biljka trebala izgledati u svojim najidealnijim i najzdravijim danima, stoga koristeći Florish pruža vam se mogućnost usporedbe vaše biljke i stanja u kojem se nalazi s onim stanjem u kojem bi trebala biti. Također, na ovoj aplikaciji pronaći ćete informacije u vezi sa zalijevanjem istih, ali i svjetlosnim preferencama. Upravo ‘svjetlosne pogodnosti’ su ono što ovu aplikaciju čini tako posebnom. S obzirom na to da svaka biljka traži određene količine svjetlosti, Florish u vašem domu pronalazi najpogodniji svjetlosni ugao za biljku.

Blossom

Aplikacija podijeljena na nekoliko bitnih i korisnih segmenata. Blossom vam, pored detaljnih opisa biljaka, ali i korisnih savjeta o uzgoju i brizi o istima, pruža mogućnost istraživanja za vas, do tada, nepoznatih biljnih vrsta, te vas upozorava na vaše obaveze prema njima. Blossom posjeduje bazu podataka za više od 10.000 biljnih vrsta. Aplikacija je vaša za 6,99 dolara mjesečno.

Gardenia

Pored uobičajenih mogućnosti koje dobijate korištenjem sličnih aplikacija, s Gardeniom ostvarujete širi spektar mogućnosti te dobijate više potrebnih informacija u vezi sa sadnjom, primjenom pesticida, žetvom i sličnim aktivnostima, a sve to potpuno besplatno.

Pored spomenutih, među korisnicima su rasprostranjene i ThePlantMe, kao i Vera aplikacija, prilagođena osobama koje od ranije posjeduju zavidno znanje o njegovanju biljaka.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Klix


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 2
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6