Portal 072info

NE DAMO PARE ZA AUTORSKA PRAVA: Sarajevski ugostitelji nasrnuli na službenika AMUS-a

Uposlenik I.K. se sukobio sa napadačima u prolazu ulice Kulina bana, između broja 22 i 24, a povod okršaja, nezvanično, su naknade za autorska prava

U centru bh. prijestolnice danas oko 13 sati dogodio se incident u kome su učestvovala dva sarajevska ugostitelja i jedan službenik AMUS-a, a navodni razlog sukoba je visina naknada koje ovdašnji ugostitelji moraju plaćati na ime autorskih prava za puštanje muzike u svojim objektima.

Tim povodom iz AMUS-a je stiglo saopštenje u kome se kaže:

Danas, 04.08.2014.godine, u cirka 13.00, službenik Asocijacije kompozitora-muzičkih stvaralaca AMUS, napadnut je od strane dva nepoznata lica iz za sada nepoznatih razloga. Uposlenik AMUS-a, inicijala I.K., nije želio odavati detalje sukoba, ali se dalo nagovijestiti da je riječ o nezadovoljnim vlasnicima ugostiteljskih objekata koji su, revoltirani visinom naknade za ugostitelje, htjeli lično riješiti situaciju nakon što je AMUS pokrenuo niz tužbi protiv nekih od najpoznatijih i najeminetninijih ugostitelja u gradu Sarajevu.

Uposlenik I.K. se sukobio sa napadačima u prolazu ulice Kulina bana, između broja 22 i 24, i nije pristao na razgovor s djelatnicima MUP-a Kantona Sarajevo, te je odbio tretman na KCUS-u.

Očekujemo uskoro više informacija vezano za ovaj incident, kao i zvanično saopštenje od strane PR službe AMUS-a.

Depo.ba

Podijelite članak