NE DOZVOLIMO: Zeničanin sa suprugom i dvoipomjesečnom bebom mora na ulicu

NE DOZVOLIMO: Zeničanin sa suprugom i dvoipomjesečnom bebom mora na ulicu

porodicaZeničaninu koji živi sa roditeljima a koji su već 33 godine podstanari, čini se da je sudbina okrenula leđa. Oženjen i otac malene djevojčice živi u tuđem stanu, a koji ukoliko ne plate kiriju, moraju napustiti. Kako nam priča Zeničanin Adel H., oni imaju svoju kuću koju su kupili nekada ranije ali ista nije useljiva budući da nije do kraja završena. 

Najteže im pada što u kući nije priključena struja i voda, a ukoliko bi uspjeli sebi obezbijediti navedeno, onda bi se uselili u svoju kuću pa makar i na gole podove, priča nam Zeničanin. Voljeli bi riješiti svoje stambeno pitanje koje im visi u zraku, a koje iziskuje 2 000 KM koliko je neophodno za priključenje struje i vode. Njegova majka, sekirajući se zbog situacije u kojoj se našao njen sin, obolila je od šećera što je dodatno ovu situaciju učinilo težom.

Zeničanin će sa svojom suprugom i bebom biti primoran izaći na ulice našeg grada ukoliko ne skupi novac za kiriju u kući gdje trenutno živi, a najviše od svega bi volio prikupiti 2000 KM za priključenje struje i vode u svojoj kući i tako riješi probleme u vezi sa kirijom. Tako bi stvorio uslove za življenje sa svojom porodicom nad svojim krovom, ne razmišljajući o kirijama. Vjerujući u humanost našeg grada i ljudi BiH, nada se kako će se Zeničani i ovaj put pokrenuti i pomoći mu.

Situacija u kojoj se našao ovaj porodični čovjek može sutra zadesiti vas, zato vas ovim putem pozivamo da pomognete Adelu H., a više informacija u vezi sa pružanjem pomoći možete dobiti kontaktiranjem na broj 061 353 066.

Dobri ljudi, sudbina zeničke porodice je u vašim rukama…

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE