Ne emituje se program FTV-a jutros od 6 sati

Ne emituje se program FTV-a jutros od 6 sati

Program Federalne televizije se ne emituje jutros od 6 sati, što su jučer najavili iz Radiotelevizije Bosne i Hercegovine. Umjesto Jutarnjeg programa, jutros smo naišli na testnu sliku.

Kako su naveli, riječ je o privremenom uskraćivanju pružanja usluga.

– Mjere se uvode zbog neizmirenih dugovanja RTV FBiH prema BHRT-u po osnovu ispostavljenih faktura za pružene usluge počev od mjeseca decembra 2023. godine do 6. maja 2024. godine, a što je dovelo do otežanog poslovanja BHRT-a. Dugovanja RTVFBiH prema BHRT-u po ovom osnovu na dan 6. maj 2024. g. iznose 1.590.971,69. Istovremeno dug BHRT-a prema RTVFBiH na isti dan je 364.511,50KM – naveli su jučer iz BHRT.

Ova Odluka se odnosi na sve usluge izuzev: pružanja usluga za produkciju Dnevnika i vijesti Radija i Televizije i usluga preuzimanja pošte za RTVFBiH za čiju dalju distribuciju u zgradi RTV Doma u Sarajevu će biti odgovorna Radiotelevizija Federacije Bosne i Hercegovine.

IZ BHRT su jučer istakli da su svjesni težine odluke, ali da u interesu svih zaposlenih i funkcioniranja BHRT-a su bili prinuđeni na ovakvu odluku, jer prethodni pozivi na izmirenje obaveza nisu dali efekta. Dodali su da će u slučaju izmirenja obaveza privremene odluke staviti van snage.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica