Portal 072info

NE GUBITE VRIJEME Osam znakova da niste jedno za drugo

Svako od nas se barem jednom našao u situaciji da nije siguran u svoja osjećanja prema partneru. Mnogi su i više puta u toku veze dvoumili da li da prekinu i nastave dalje ili da pruže još makar jednu šansu.

Sasvim je prirodno to što bi svako od nas želio da pronađe pravu ljubav, svoju srodnu dušu, svoju drugu polovinu s kojom se savršeno slaže.

Slučajevi u praksi pokazuju ipak da je mali broj takvih srećnika.

Najčešći razlog za to su površni odnosi i pogrešni prioriteti u životu. Postoje ljudi koji se s tom tematikom baš previše ne zamaraju jer im je važno da nisu sami, a postoje i oni koji se pitaju gdje je njihova druga polovina, hoće li se ikada sresti.

Da ne bi bili u zabludi kako ste svoju srodnu dušu već pronašli, a zapravo niste, pročitajte u nastavku koji su to znakovi koji jasno pokazuju da “to nije to”, da partner s kojim ste u vezi nije za vas.

Važno je vjerovati svom instinktu i krenuti dalje kada je to potrebno, jer dokle god gubite vrijeme i energiju s nekim ko nije za vas, nećete imati priliku pronaći svoju srodnu dušu, a ona je možda negde blizu vas i čeka. 

Ne čita vam misli

Srodne duše u stanju su da često komuniciraju bez riječi jer se dobro poznaju i razumiju. Ako to nemate s trenutnim partnerom, tada vjerovatno niste pronašli svoju srodnu dušu. 

Nema seksualne hemije

Nema leptirića dok se ljubite, nema romantičnih izlazaka, seksualni apetiti su vam slabi, nedostaje strasti.  

Nikad vas ne pohvali 

Pravi partner kojem je stalo željet će da vas oraspoloži, podrži, razumjet će vas… Uradiće sve da se osjećate dobro u svojoj koži. 

Kritikuje vas stalno i ne osjećate se prijatno s njim 

Sa srodnom dušom bi trebalo da se osjećate vrlo prijatno i bez problema biti ono što jeste. Ako se uz partnera ne možete opustiti i pretvarate se da ste nešto što niste da vas ne bi kritikovao ili stalno imate potrebu da se pravdate, tad on nije za vas. 

Često se nađete u situaciji da drugima pravdate njegove postupke

Partner koji vam je srodna duša neće vas dovoditi u situacije da njegovo ponašanje, riječi ili način razmišljanja morate pravdati pred porodicom i prijateljima. 

Ne razvedri se kad vas vidi 

Na primjer, kad se vratite s posla partner vas ne pogleda kao da mu je drago što vas vidi, ne razvedri se, ne osmjehne se… 

Uz njega se ne osjećate sigurno

Srećan i zdrav ljubavni odnos daje osjećaj sigurnosti, ali ako ste iz bilo kojeg razloga zabrinuti da vaš partner možda flertuje s drugima ili vam glavom prolaze nedoumice o zajedničkoj budućnosti – tada to nije prava veza za vas.

Ne ulaže u vaš odnos

Nije mu važno da li vaša veza liči na sve drugo osim na pravi emotivni odnos. Ne trudi se da porazgovara i da riješi problem. Izbjegava situaciju, mijenja temu i ušutkuje vas, takav partner definitivno nije vaš izbor.

Podijelite članak