v 2
AUTOR: H.D.
DATUM: pro 13, 2021 @ 14:55
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Sve dok je alternativa Dodikovom režimu, kineska kopija tog istog režima, tzv. opozicija nije ništa drugo nego instrument za opstanak Dodika na vlasti. Ovo je napisao Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a komentirajući pobjedu SNSD-ovog kandidata u Prijedoru Slobodana Javora u utrci za gradonačelnika. 

Segregacija, fašizam, primitivizam

– Ponovit ću po stoti put, sve dok je podjela na političkoj sceni na vlast i opoziciju neće nam biti bolje. Političke stranke se trebaju razlikovati po ideologiji, po programima, a ne po tome da su jedni na vlasti a drugi u opoziciji, i da je samo poenta da zamijene mjesta. U Prijedoru je zapravo još jednom dokazana upravo ta teza, ljudi nisu izašli na izbore u većem broju i glasali za promjenu jer su zapravo i vlast i opozicija isti.

Prijedor je imao mogućnost da bira između Dodikovog i Nešićevog kandidata, između onih koji su uzeli više i onih koji su uzeli malo manje od građana Prijedora. Koleteralna šteta izbora u Prijedoru jeste Ivan Begić koji je zbog otkrivanja svoje seksualne orijentacije odlučio da se povuče sa mjesta odbornika i iz politike.

Ne vidim razlog za takvu odluku, osim u činjenici da je partija koju predstavlja, zapravo samo kineska kopija SNSD-a, jer ne ide biti “veliki srbin” i “peder”, ne ide svaki nedjelje slikati se po crkvama i podržati prava LGBT zajednice. Nažalost sagregacija, fašizam, primitivizam, su sastavni dio našeg društva u Republici Srpskoj, zbog toga što smo podijeljeni na vlast i opoziciju, umjesto na sistem vrijednosti Evrope i srednjeg vijeka.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Velike patriote po uzoru na Dodika

Pošto je tako, svjedočimo životu u srednjem vijeku u kome Dodik i njegov režim opstaju, uz opoziciju kojoj je dovoljno da samo učestvuju a nikad ne pobijede! Ivanu Begiću poručujem da nema razloga za povlačenje jer treba imati hrabrosti i biti ono što jesi. Znam ja dobro kako je biti meta i predmet pljuvanja, nažalost isti tebe Ivane pljuju zbog tvoje seksualne orijentacije, a mene zbog toga što volim svoju zemlju.

Tebi će možda oprostiti jer si iz PDP-a i vi ste “velike patriote po uzoru na Dodika” meni neće jer sam rođen u Banjoj Luci i volim Bosnu i Hercegovinu, to ti je ta vladajuća-opoziciona “demokratija” – poručio je Vojin Mijatoivć. 

LIDER