Ne spavate dobro? Ovo su znakovi da vam treba novi jastuk

yuris alhumaydy mSXMHkgRs8s unsplash 750x502 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Ako imate problema sa spavanjem, često se budite ili se pak budite iscrpljeni, razlog za to može ležati i u vašem jastuku.

Jastuci ne traju vječno, a većina nas ih zaboravi promijeniti kada je to potrebno. Ovo su znakovi koji pokazuju da vam treba novi jastuk.

1. Ima neugodan miris

Ako ste oprali jastuk, a i dalje ima neugodan miris, to može ukazivati na to da je dotrajao i da ga trebate promijeniti. Taj miris se javlja zbog nakupljanja mrtvih stanica kože, kose i ulja. Kada neugodni miris ne možete ukloniti iz jastuka, to je jasan znak da vam treba novi.

ČITAJ JOŠ:  BUKTI ESTRADNI RAT: Hana Hadžiavdagić Tabaković javno prozvala Severininog bivšeg muža Igora

2. Jastuk ima udubine ili kvržice

Ako vaš jastuk ima uočljive udubine ili kvržice koje nije imao kada ste ga kupili, trebali biste razmisliti o kupnji novog jastuka. Takav jastuk ne može vam pružiti potrebnu potporu i zasigurno će biti neudoban za spavanje.

3. Na koži vam se pojavljuju akne

Nakupljanje ulja, prašine, stanica kože te drugih čestica na jastuku može biti odgovorno za pojavu akni na vašoj koži. Taj se problem ponekad može riješiti pranjem jastučnica i jastuka, no ako se akne ni nakon toga ne povlače, kupite novi jastuk.

ČITAJ JOŠ:  Džejla Ramović u Španiji: U Barceloni sa mamom i Marijom Šerifović

4. Budi vas kihanje

Nažalost, grinje vole jastuke jednako kao i madrace. Jastuk koji je prepun grinja može uzrokovati kihanje kod bilo koga, a osobito kod osoba koje imaju alergije. Ako vas muče alergije, jastuk bi trebali mijenjati češće nego ostali.

5. Ima brojne mrlje

Jastuci se mogu vrlo lako zmrljati, osobito jer lako upijaju sve tekućine. Zbog toga vanjski dio jastuka u vrlo kratkom roku može postati jako neuredan, piše Bear mattress. Ako je jastuk prekriven raznim mrljama, vrijeme je da nabavite novi.

ČITAJ JOŠ:  Davanje bakšiša gdje je obavezno, a gdje je uvreda?

GODISNJICA
MARKETING