Ne žurite sa udajom!

Ne žurite sa udajom!

Žene koje pričekaju sa svojom udajom do tridesete, mnogo su uspješnije od onih koje u brak stupe sa par godina ranije, u svojim dvadesetim, kada su još uvijek željne zabave ali i na vrhuncu uspjeha. Tako govore najnovija istraživanja.

Prosjek se promjenio u posljednih par decenija, pa se sada prosječna američka djevojka udaje u 27. godini, dok je samo deceniju prije bila udata već sa 23 godine. Djevojke koje se udaju u tridesetim godinama zarađuju i do 56% više novca nego one koje se udaju deceniju ranije. Istraživanja su sprovedena u Virdžiniji.

Ukoliko vam dvadesete godine polako promiču, a vi počinjete da se pitate da li vrijeme da ste udate i stanete na ludi kamen, svakako, ne žurite! Mnogo je bolje za vašu karijeru i vaš bankovni račun da se što kasnije odlučite na taj koraj i da što kasnije pronađete „ onog pravog“.

Istraživanja su pokazala da su djeca glavni razlog zbog kojeg žene u dvadesetim godinama zarađuju manje. Naravno da one koje se udaju ranije, ranije i rađaju djecu a upravo su godine od dvadesetih do tridesetih najvažnije za obrazovanje i karijeru.

Bez obzira na finansijske prednosti ranije ženidbe kod muškaraca, oni baš  kao i žene, sve se kasnije odlučuju za brak. 29 godina je prosjek ženidbe za muškarca danas, dok je deceniju ranije bio 26 godina. Svakako je iznenađujuće da je za muškarce statistika obrnuta. Oni koji se ožene u dvadesetim godinama zarađuju mnogo više nego oni muškarci koji se za ženidbu odluče u tridesetim godinama, nevezano za nivo obrazovanja koje imaju. Karijera muškarca nije ugrožena čak ni ako postanu očevi ranije, štaviše ima i bolje iglede.

Rezultati ovog istraživanja ukazuju na to da muškarčevo samopouzdanje podstiče činjenica da imaju ženu i dijete u kući.

Izgleda da ni ona stara izreka „ iza svakog uspješnog muškarca stoji jaka žena“, nije baš daleko od istine, ali djevojke, zapitajte se da li vi želite da budete uspješna žena ili žena uspješnog muškarca.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica