s 2
AUTOR: H.D.
DATUM: pro 4, 2021 @ 15:40
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Više je nego očigledno da je Dodik u Moskvi prošao kao bos po trnju. Taj prezir javni koji je pokazao Vladimir Putin, predsjednik Rusije, jasno je da Milorad Dodik nema podršku Rusije i da je očito da su Rusi ljuti. 

Kazao je ovo za portal “Avaza” Nebojša Vukanović, narodni poslanik i opozicionar u RS-u. 

– Obećavao je Rusima da se vrata NATO-a neće otvoriti iako su ona sada širom otvorena. Tako da je on izgubio pozicije koje je nekada imao u Moskvi. Više je nego očigledno da nije dobio ono što je očekivao i sad on nama to, i njegovi poslanici, pokušavaju kreirati mnijenje u javnosti kako on ima podršku Rusije, a jasno je da Putin nije rekao nijednu rečenicu poslije sastanka. Nego nam Dodik to parafrazira i prepričava- kaže Vukanović. 

Smatra da će predsjednik SNSD-a nastaviti da priča o nacionalizmu i lažnom patriotizmu jer je to, kako je kazao, Dodikova jedina tema.

Tekst se nastavlja nakon reklame

– Sve kako ne bi pričao o suštinskim problemima ovog napaćenog društva i krahu čitavog sistema, privrednog, demografskog, ekonomskom i svakom drugom. Onda on pokušava da manipuliše narodom, da širi strah i sebe predstavlja nekim velikim državnikom. Tužno je da član Predsjedništva odlazi na neku hokejašku utakmicu i vuče za rukav neke ruske privrednike da se s njima fotografiše. To je vrhunac uspjeha njegove tragikomične posjete što pokazuje da on nije “D” od državnika i da nema podršku nikoga u svijetu. Rusija nigdje nije rekla da podržava njegove jednostrane poteze – ističe Vukanović.

Dodaje da je Dodik sam odustao od tih poteza.

– Ta sjednica koja će biti, je pokušaj da se prikrije izdaja, iako je jasno da je on odustao od prenosa nadležnosti – zaključuje Vukanović za portal “Avaza”. 

LIDER