Portal 072info

Neće da ti bude drug, hoće da te ženi: 5 dokaza da čezne za tobom

Razloga zbog kojih postajete prijatelj sa nekim ima više – zajednička interesovanja, djeca iz komšiluka, iz klupe, iz vojske…

 

Ipak, razloga za muško-ženska prijateljstva mnogo je manje. Ili vam se potajno dopada, ili ga zaista smatrate osobom vrijednom vašeg prijateljstva. O muško-ženskim prijateljstvima smo već pričali. Međutim, nismo o tome kako ona mogu prerasti u vezu i kako da to vi postignete?

Postoji nekoliko scenarija po kojima prijateljstva, već rutinski, prelaze u vezu. Ono što treba da znate jeste to da su ona već predodređena da postanu veze, a da je za taj tranfer potreban samo jedan korak – vaš.

Prijatelji iz djetinjstva: Najčešće je riječ o komšijama iz ulice. Kao mali igrali ste se u pijesku. Čak i tada ste primijetili da vam njegovo društvo prija više i na neki drugačiji način od ostalih. U zavisnosti od toga da li su vaši životni putevi nastavili zajedničkom trasom ili se razdvojili (različite škole), moguća su dva raspleta – ili će postati vaša prva simpatija i dečko, ili će biti vaš doživotni drug kom nikada niste smjeli da otkrijete svoju ljubav. Savjet – ako vam se zaista sviđa, recite mu to odmah. Ako ste propustili sve savršene prilike da mu kažete, šutite zauvijek.

Prijatelji sa fakulteta: Iza muško-ženskih prijateljstava se uvijek krije nešto više. Ili se on dopada vama, ili vi njemu. Situaciju je najbolje odmah razriješiti i sve otvoreno priznati, pa kud puklo. Međutim, ako nemate petlju za to, luda žurka i alkohol vam mogu pomoći. Poslije jedne lude noći sa vama, prijateljstvo može prerasti u nešto više. Druga opcija je da neprimjetno potencirate vaša zajednička interesovanja, da se osjeća prijatno u vašem društvu, jednostavno da postanete njegova potreba.

Prijatelji za plakanje na ramenu: On je u vezi i vi ste u vezi. Prepričavanje problema iz obje veze sastavni je dio vašeg odnosa. Ova rutina poprima svakodnevne obrise sve do trenutka dok ne shvatite da vam je on postao mnogo bliži nego vaš partner. Velike su šanse da je i kod njega ista situacija. Glupo bi bilo ignorisati nešto tako očigledno. Ono što možeš uraditi jeste da nastaviš sa takvim odnosom iščekujući prvu pravu priliku da joj kažeš šta zaista osjećaš.

Zajednički hobiji: Zajednička interesovanja jedan su od najvažnijih preduslova uspješne veze. Nedavno sprovedena istraživanja pokazala su da teorija o suprotnosti i privlačenju baš i ne “stoji”. Ako postoji nešto što vas povezuje zašto to ne bi bio dovoljan dokaz da ste stvoreni jedno za drugo. Iskoristite vaše duge razgovore i diskusije za temelj moguće uspješne veze.

On je taj: Za kraj, i vi i mi znamo da među vama postoji nešto više. Osjećanja su tu, ali ne pokazuju se javno. Zbog prijateljstva, nesigurnosti, drugih ljudi… Dakle, nemojte se pitati da li on jeste ili nije “taj”. Jeste bez dvoumljenja. Pitanje je samo tvoje hrabrosti da li smiješ to njemu, ali i sebi otvoreno da priznaš. Kada to učiniš, vaše prijateljstvo će bez i najmanje muke postati veza. Naravno, kada kažemo prijateljstvo mislimo na odnos koji traje godinama, a ne tek sedmicu ili dvije.

Podijelite članak