Portal 072info

Nećete vjerovati oko čega se parovi svađaju tokom zime!

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

Stiglo je baš hladno vrijeme i mnogi parovi primorani su da provode više vremena u kući. Međutim, postoji jedna stvar koja može ozbiljno da ugrozi romantičnu atmosferu i dovede do ozbiljnih razmirica.

Ako živite s voljenom osobom ili ste u braku, možda ste primijetili da u jesen, čim prvi put ozbiljnije padne temperatura, počinju da rastu tenzije između vas dvoje. Ne, nije u pitanju to što ste osuđeni na to da provodite više vremena zajedno, već nešto sasvim drugo.

Istraživanja su pokazala da se mnogi parovi, vjerovali ili ne, svađaju oko temperature životnog prostora. Čak 35 odsto ljudi priznaje da ne može da se složi s partnerom oko toga koliko toplo je idealno toplo.

Da, grejanje na struju, gas, čvrsta goriva ili preko toplana jeste skupo, ali da li jedan stepen niža temperatura vrijedi rizika da vas dovede do raskida ili razvoda? Ili, da li baš morate i po ciči zimi da u svom domu sjedite u kratkim rukavima?

Po pravilu, muškarcima više prija da je u kući nešto hladnije, dok žene kukaju kako su im hladne šake i stopala. Zato, važno je napraviti kompromis.

Naučnici su proračunali da je savršena temperatura za oboje 22 stepena Celzijusa. Zato, da se ne biste više svađali, nabavite termostat i potrudite se da se oboje držite ove magične brojke.

Podijelite članak