Nedim Sladic 696x464 1
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 30, 2021 @ 10:55
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti
FIXGEHALT

U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove danas će preovladavati magla ili niska naoblaka, koja se može zadržati veći dio dana, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

NER FIT

U ostatku zemlje preovladavat će sunčano vrijeme. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 22 stepena.

U Sarajevu u jutarnjim satima i tokom prijepodneva je moguća magla. U ostatku dana se očekuje sunčanije vrijeme. Jutarnja temperatura oko 3, a dnevna oko 15 stepeni.

Kako je rekao meteorolog Nedim Sladić, od temperaturne inverzije i maglovitih prijepodneva se polako pozdravljamo u nedjelju, kada će atmosferski pritisak početi slabiti, a stabilnost atmosfere sa odmicanjem anticiklone prema istoku postepeno narušavati. 

Tekst se nastavlja nakon reklame

– Ovo će početkom novembra nagovijestiti jaču promjenu vremena koju donosi produbljivanje doline u Đenovskom zaljevu sa sjeverozapada Europe i formiranje Đenovske ciklone u prizemlju, donoseći daljnji pad atmosferekog pritiska s kojim će jugo ojačati, a potom s odmicanjem ciklone prema istoku prognozira se i kiša, na jugozapadu i sjeverozapadu izgledno i obilnija – naveo je Sladić na društvenim mrežama.

LIDER