Nedjelja je: Skratite vrijeme spremanja i čišćenja uz ove odlične savjete

kuca spremanje
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Čišćenje kuće uvijek je zamorno, a posebno ako gledate da napravite mjesta za nove predmete.

Bilo da imate pet sati ili pet minuta za brzo rješavanje problema, ovi savjeti mogu vam pomoći da svaki trenutak iskoristite na najbolji način kako bi što prije završili sa raspremanjem. 

Fokusirajte se na velike stvari

Započnite s velikim problemima koji vam stvaraju najviše stresa, poput pretrpanog kuhinjskog stola ili stolice na kojoj je toliko odjeće i drugih stvari. Jednom kada riješite veći nered, osjećat ćete se ispunjeno i nadahnuto rješavati nešto drugo.

ČITAJ JOŠ:  Ćelavi ibis iz BiH svratio u CG, štitili ga cijelu noć

Osim toga, vizuelni nered na jednom mjestu čini da vaš cijeli dom izgleda neurednije. Riješite se tog nereda, čak i ako je to jedino što trebate napraviti, jer će vam onda cijeli dom izgledati puno urednije i ljepše.

Dajte prioritet sobama

Nema potrebe da se dodatno stresirate i mučite čisteći apsolutno svaku prostoriju u vašoj kući, pogotovo ako ćete većinu vremena provesti u kuhinji ili u dnevnom boravku.

Usredotočite se na sobe u kojima ćete vi, vaša obitelj i gosti (ako ih uopće bude) provesti najviše vremena. Prvo krenite od kuhinje, kupaonice i spavaćih soba.

ČITAJ JOŠ:  Dvije godine od smrti legende narodne muzike Sinana Sakića

Pitajte za pomoć

Ako ste kratki s vremenom, ne ustručavajte se pozvati nekog u pomoć. Prvo se obratite članovima porodice jer to je uostalom i njihov nered. Ako vam to još uvijek nije dovoljna pomoć, zatražite pomoć (u zamjenu za malo dodatnog novca) od dadilje ili razmislite o dovođenju usluge čišćenja.

Ako biste radije sami odradili čišćenje, onda potražite osobu koja bi vam pomogla primjerice otići po namirnice u trgovinu umjesto vas kako biste uštedjeli na vremenu.

Radite više stvari odjednom

ČITAJ JOŠ:  Izračunajte svoj godišnji broj i doznajte što vam donosi 2019. godina

Očajna vremena zahtijevaju očajničke mjere. Obrišite kuhinjske podove dok se ručak kuha, ili pita peče, ili ribajte tuš dok se tuširate. Kombiniranje zadataka uvijek štedi vrijeme.

Nemojte biti previše ambiciozni

Nemojte neposredno prije dočeka gostiju isprobavati nove načine čišćenja. Složeni projekti ne samo da troše vrijeme, već bi također mogli lako izmaknuti kontroli i stvoriti više nereda. Umjesto toga, fokusirajte se na zadatke za koje ste sigurni da ih lako možete izvršiti, piše Real simple.

GODISNJICA
MARKETING