NEDJELJA: Obustava saobraćaja između raskrsnice Drveni most i Crkvica

NEDJELJA: Obustava saobraćaja između raskrsnice Drveni most i Crkvica

U nedjelju, 30. juna, u vremenu od 8 do 20 sati, planirano izvođenje radova na polaganju završnog asfaltnog habajućeg sloja na veznoj saobraćajnici između kružnih raskrsnica Drveni most i Babina rijeka, pa će biti izmjenjen režim saobraćaja na dijelu Ulice Prve Zeničke brigade.

30. juna, u vremenu od 8 do 13 sati uvodi se totalna obustava saobraćaja od kružne rasrsnice Babina Rijeka sa totalnim zatvaranjem saobraćaja na isključnom kraku sa magistralne ceste M 17 iz pravca Doboja i uključnog kraka na magistralnu cestu M17 u pravcu Sarajeva, te obustava saobraćaja na veznu saobraćajnicu prema Lukovom polju (Goraždanska, krak saobraćajnice uz željezničku prugu). U tom peridu saobraćaj je dozvoljen preko kružne raskrsnice Drveni most veza odvojak za Bilimišće, odvojak za servisnu saobraćajnicu kasarna–JP Grijanje–Lukovo polje i uključni krak prema Goraždanskoj ulici (drugi saobraćajni krak uz željezničku prugu) kao i priključak prema Ušću Babine rijeke u rijeku Bosnu. Izmijenjeni režim saobraćaja ostaće na snazi do 13 sati 30. juna, obavijestili su iz Izvršne agencije GGM-a. 

30. juna, od 13 do 20 sati, u potpunosti će biti obustavljen saobraćaj na kružnoj raskrsnici Drveni most do spoja sa Goraždanskom ulicom (prvi krak prema ulazu u garnizon), sa nužnim odvijanjem saobraćaja prema Bilimišću i priključkom prema Ušću Babine rijeke u rijeku Bosnu. U tom periodu saobraćaj prema Lukovom polju će se odvijati prvim asfaltiranim krakom prema Goraždanskoj ulici (krak do željezničke pruge), a Goraždanskom ulicom će se obezbijediti odvijanje saobraćaja prema JP Grijanje, kasarni. Biće obezbjeđeno normalno odvijanje saobraćaja na isključnom kraku sa magistralne ceste M 17 iz pravca Doboja i uključnim krakom na magistralnu cestu M17 u pravcu Sarajeva. Obustava saobraćaja ostaće na snazi do 20 sati. 

Pristup naselju Bilimišće u ovom periodu bit će omogućen naizmjenično Ulicom Prve Zeničke brigade iz pravca kružne raskrsnice Babina rijeka. Obustava saobraćaja na Drvenom mostu ostaće na snazi do nedjelje, 30. juna, do 20 sati, saopšteno je iz Izvršne agencije GGM-a.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS