Portal 072info

Neira Kurtović primljena na prestižni Univerzitet Oxford

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Neira Kurtović, učenica Tursko-bosanskog Sarajevo koledža, primljena je na prestižni britanski Univerzitet Oxford u Velikoj Britaniji.

Ova sjajna mlada učenica i višestruko nagrađivana matematičarka jučer je dobila pismo sa Univerziteta Oxford u kojem je obavještavaju da je primljena na jedan od najelitnijih svjetskih univerziteta na kojem studiraju mladi ljudi iz čak 142 zemlje svijeta.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Kurotović je čak tri puta predstavljala svoju zemlju na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi (IMO), najprestižnijem svjetskom takmičenju u matematici za učenike srednjih škola.

Iza Neire Kurtović su brojna takmičenja i osvojene nagrade. Prva nagrada EMC (European Mathematical Cup), prvo mjesto na Kantonalnom takmičenju u matematici, prvo mjesto na Federalnom takmičenju u matematici (četiri godine zaredom federalni prvak), srebrna medalja na Državnom takmičenju, bronzana medalja na MMC – (Mediteranen Mathematics Competition), Honourable mention IMO – (International Mathematical Olympiad), srebrna medalja IGO (Iranian Geometry Olympiad).

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

ba.n1info.com


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6