neymar
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 30, 2021 @ 10:45
KATEGORIJA: Sport / Svijet
FIXGEHALT

Sjajni brazilski fudbaler Nejmar (Neymar) dao je intervju za jedan brazilski Youtube kanal, a sadržaj je u tekstualnom obliku prenio Radio Monte Karlo na svom portalu.

NER FIT

Igrač Pariz Sen Žermena je govorio o svojoj karijeri. Bilo je komentara o odlasku iz Barcelone i poraza PSG-a u finalu Lige prvaka, ali je poslao odgovor na kritike da se previše zabavlja i premalo trenira.

– Ljudi stalno pokazuju nepoštovanje kad govore: ‘Nejmar ne pazi na sebe, Nejmar ovo, Nejmar ono’. Kako sam onda opstao 12 godina na najvišoj razini fudbala ako ne pazim na sebe? To niko ne pita. Naravno da pazim na sebe. Imam svog fizioterapeuta i ličnog trenera koji su sa mnom gotovo 24 sata. Zašto mislite da su tu, da ne radimo ništa? – zapitao se Nejmar te dodao:

– Izlazim kad mogu. Volim izaći kad znam da sljedećeg dana nemam trening. Neću prestati s izlascima. U čemu je problem? Odgovaram za ono što radim na terenu, ne za ono što se događa van terena – poručio je Brazilac.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Inače, Nejmar malo igra u francuskom prvenstvu. Došao je na ljeto 2017. godine, a od tada je u Ligi 1 skupio samo 76 nastupa.

LIDER