Screenshot 1 117
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
NER FIT

Redateljka i kolumnistica Nejra Latić Hulusić obratila se javnosti putem svog Facebook profila, te je navela kako se osjeća poniženo jer joj se u Tuzli desila ne baš ugodna i nimalo prijatna situacija.

FIXGEHALT

“Eh, taman ja pohvalih Tuzlu, minut iza mi prilazi službeno lice Panonika Tuzla BiH da izađem iz vode jer se kupam u burkiniju sa pripadajućim pokrivalom za kosu koje sam bez problema koristila u najeltnijim hotelskim bazenima po svijetu.” navodi Latić Hulusić, te dodaje:

– Iako sam pri kupovini karte i dolasku na jezera pitala tri službene osobe o pravilima, rekli su da je od ove godine kupanje dozvoljeno u burkiniju, prodali mi kartu danas su me sa pištama koje su ohrabrile skrivene fašistkinje u vodi da komentarišu u lice naglas kako im se: “Gadi što sam ušla takva zamotana” i “Ne može marama i kupanje”. Tako da eto. Druga strana naše Tuzle, šizofrena, palanačka i u suprotnosti sa obavezom poštivanja ljudskih prava na koje se statutom obavezuje grad Tuzla kao djelimični vlasnik kompleksa. Privatnog udjela nema. – navodi ona u svojoj Facebook objavi.

Nadalje, Latić Hulusić spomenula je i kako bi bilo idealno da ličite na Draška Stanivukovića, pa da imate dobar prijem u Tuzli:

LIDER

– Tako da može Tuzla, ali dobro pazite da ste bijeli, straight i da ličite ako je kako moguće na Draška Stanivukovića kojeg je za razliku od mene Jasmin Imamović zagrljajem dočekao u rodnom gradu mog muža. – naglašava redateljka u svojoj objavi na Facebook profilu.

Povodom objave Nejre Latić Hulusić oglasilo se i JKP Pannonica d.o.o.Tuzla također putem Facebooka gdje podsjećaju na kućni red koji je propisan pravilinkom o kupaćoj opremia, a se primjenjuje od 2003. godine.

U vezi današnjeg posta gospođe N.H. na društvenim mrežama i tvrdnji da je na ružan način od strane službenih lica udaljena iz kompleksa slanih jezera Panonika, dajemo slijedeće saopštenje:

Prema vidno istaknutom izvodu iz Pravilnika o kućnom redu o propisanoj opremi za kupanje gostiju Panonike na sve tri ulazne kapije, nije dozvoljeno kupanje u odjeći ili kupaćoj opremi koja nije u skladu sa propisanom. Taj Pravilnik o kućnom redu u ovom obliku egzistira od 2009. godine, pravilo o kupaćoj opremi se primjenjuje od 2003. godine, i jako je dobro poznato svim zaposlenicima Panonike (ovog ljeta 160 radnika) a posebno uposlenicima spasilačko-redarske službe i uposlenicima na prodaji ulaznica (46 uposlenika) koji daju informacije gostima o kućnom redu a posebno o kupaćoj opremi koja se može koristiti prilikom boravka na Panonici.

Gospođa N.H. ne govori istinu kada kaže da je od službenih lica dobila informaciju da je od ove godine dozvoljeno kupanje u odjeći koja potpuno pokriva cijelo tijelo (burkini) jer to jednostavno nije tačno i da joj to niko nije mogao reći, što je i utvrđeno razgovorom sa uposlenicima koji su danas radili na ulaznim kapijama.

Radi se o svjesnoj provokaciji gospođe N.H. koja još od ranije neće da prihvati naša pravila i propise koji regulišu i tu oblast, poredeći kompleks Panonike sa otvorenim vodama mora, jezera i rijeka ili bazena u hotelima visoke kategorije i čak svjesno prebacujući današnji događaj na politički problem. Uvođenje mjera propisane odjeće za kupanje je isključivo iz higijenskih razloga i zbog činjenice da Panonska jezera nisu protočne prirodne vode kao i činjenice da je na kompleksu Panonskih jezera velika koncentracija kupača. Postupak redara koji je zviždanjem pištaljkom upozorio gospođu N.H. da krši pravila kućnog reda jer je ušla u vodu drugog jezera u kupaćoj opremi koja u potpunosti pokriva tijelo i glavu, standardni je postupak upozorenja na kršenje pravila kućnog reda koji se primjenjuje i u drugim slučajevima (korištenje lopti, vodenih pomagala, skakanju u vodu, uznemiravanje drugih gostiju itd.).

Nakon izlaska iz vode i razgovora gospođe N.H. sa šefom smjene spasilačko-redarske službe A.M., ona se sa svojim mužem uputila u Upravu Panonike gdje je ponovo zatražila objašnjenje. Nezadovoljna, ona nije željela nastaviti boravak na kompleksu i zatražila je povrat novca za kupljenu kartu, što je i učinjeno, nakon čega je napustila kompleks Panonike.

Napominjemo da je na kompleksu Panonskih jezera od početka sezone 1.juna 2021. godine zabilježeno preko 170.000 posjeta i da nismo imali niti jedan incident ovog tipa, jer se gosti prije dolaska na Panoniku informišu o našem kućnom redu.