Neka jesen ispuni vaš životni prostor

4 2 1

Svako godišnje doba je lijepo za sebe i donese i neke nove trendove u uređenju doma. Kako se ljeto završava i dolazi jesen prevladavaju žuta i narandžasta boja svuda oko nas. No, ne mora tako biti i s vašim interijerom. Budite kreativni, pozdravite jesen i unesite novosti u životni prostor

Napravite dom po svojoj mjeri

Dolazak hladnijih dana često nas zatvara u kuću. Udobni kauči i mekane dekice postaju glavni cilj nakon radnog dana. Upravo zbog toga bitno je da svoj dom učinite što ugodnijim. Iako novi trendovi sigurno donose osvježenje, nije nužno da ih morate dočekati raširenih ruku. Neka vam oni posluže kao inspiracija, odnosno vodilja do izgradnje vlastite dekorativne priče u vaša četiri zida. Najvažnije da vaš dom bude samo po vašoj mjeri i da se u njemu osjećate ugodno te spremno dočekate zimu.

Uvijek imajte svježe cvijeće

Posebnu atmosferu, ali i prirodu u dom unijet će svježe rezano jesenje cvijeće. Suncokreti i peruanski ljiljani su idealni, a mogu trajati duže od sedmicu.  IMAMO I TRIK: Kako bi cvijeće ostalo što duže svježe, uklonite lišće ispod vode, a vodu mijenjajte svaka tri dana.

Opredijelite se za crnu kuhinju

Crna je uvijek poželjna u interijerima, pa i ove sezone. Luksuzna i elegantna, ali nenametljiva, može se upariti sa svim bojama. Ove godine posebno se ističe u kuhinji i trpezariji. Svoju crnu kuhinju upotpunite metalnim dodacima i dobro pozicioniranom rasvjetom i dobit ćete savršen kutak u kojem ćete rado provoditi vrijeme.

Retro grafika je in

Najbolji, ali i najjeftiniji način da pratite trendove jeste da napravite male promjene u spavaćoj sobi – kupite novu posteljinu. Kako je retro izraz uvijek popularan, grafička posteljina čistih geometrijskih oblika može posebno začiniti vaš jesenski makeover prostora.

Paun plava

Ova jesen donosi povratak tamnih boja. Posebno se ističe paun plava, čiji se snažni izgled može lako kombinirati s drugim bojama. Lako se uklapa i sa svjetlijim, poput roze, pa ako ona bude vaš izbor, sigurno nećete pogriješiti. Odlično pristaje i uz tamno drvo. Unošenjem ove boje u dom stvorit ćete životni prostor koji će zavrijediti svačiju pažnju. Dobro je poznato da plava spada u skupinu odvažnih boja, odličnih za postizanje dramatičnog efekta te unošenja topline i daška elegancije u prostor. Također, paun plava se povezuje s osjećajem povjerenja.

Ne zaboravite osvjetljenje

Količina svjetlosti direktno utječe na naše raspoloženje i zdravlje, pomaže boljoj koncentraciji, optički mijenja prostor i atmosferu svake prostorije. Zato je njena uloga u uređenju svakog prostora veoma važna. S obzirom na položaj, način ugradbe i postavljanje, rasvjeta može biti plafonska, zidna, podna, samostojeća ili ugrađena.

Azra.ba