Neka Kristovo uskrsnuće bude najjača poruka svijetu zahvaćenom duhovnom i tjelesnom bolešću

Podijelite vijest

„Gospodnja se uzdignu desnica,
Gospodnja se proslavi desnica!“ 

Smrt, uzrokovana napadima korona virusa, posijala je svoj strah u gotovo svako ljudsko srce, bilo ono mlado ili staro, vjerničko ili nevjerničko. Svakodnevica je svedena na fizičko odvajanje bližnjih i na strepnju o tome „što će biti sutra!?“. Uz sve to, za vratom nam puše i ekonomska nestabilnost koja će dodatno utjecati na naš način života. Stoga, čini mi se, da ljudski rod, još od vremena Drugog svjetskog rata pa do sad, nije nikad toliko snažno vapio za Uskrslim Kristom. Ali Isus Krist i uskrsnuće, to jedno Ime i jedna riječ, sadrže u sebi tolika otajstva i čudesa da istinskog vjernika oslobađaju svakog straha, tjelesne i duhovne smrti.

Kako kaže Sveto pismo, apostole i druge svjedoke Uskrsnuća, susret s Uskrslim je ispunio čudesnom snagom. Danas, mi kršćani katolici i čitav svijet, možda ne doživljavamo Uskrslog Krista na isti način kako su to mogli Njegovi učenici, ali kroz otajstvo Euharistije i sakramente te uz našu vjeru, prenesenu od vrijednih nam predaka, možemo steći snagu za pobjedu nad beznađem, zlom i vječnom smrti.

Neka Kristovo uskrsnuće bude najjača poruka svijetu koji je zahvaćen duhovnom i tjelesnom bolešću. A mi, Njegove vjerne sluge, pronesimo tu radosnu vijest o uskrsnuću po čitavom svijetu: Gospodin je uzdigao svoju desnicu i pobijedio smrt! Neka je hvaljeno i slavljeno Sveto Ime Njegovo!

Ti Kriste, koji si smrću smrt pobijedio, daj i nama snage da se ne bojimo tjelesne i duhovne smrti nego nam učvrsti vjeru da pobijedimo sva iskušenja našeg vremena i da uz Tebe Uskrslog koračamo u sve vijeke vjekova.

Aleluja!

Don Marin Marić, župnik župe Sv. Josipa u Zenici


Podijelite vijest