Nekadašnji viši časnik CIA-e: Ova trojica kuju zavjeru protiv Putina, mogli bi ga ubiti “čekićem u glavu”

Bivši viši časnik CIA-e Danijel Hofman (Hoffman) rekao je kako bi ruski predsjednik Vladimir Putin mogao biti ubijen “udarcem čekićem u glavu” u zavjeri koju sprema njegov najuži krug ljudi.

Inače, Hofman je služio kao šef moskovske stanice, a sada radi na Fox News. On je naveo kako smatra da bi saradnici mogli pokušati atentat na Putina zbog neuspjele invazije na Ukrajinu. Hofman istiće kako misli da bi pokušaj svrgavanja Putina s vlasti morao biti brzo obavljen.

– Momci koji će to učiniti bit će jako tajnoviti tako da Putin ni na što ne posumnja i ne ubije ih prvi. Napad će se dogoditi iznenada. Bit će to možda udarac čekićem u glavu. Druga opcija je Putina spremiti u ludnicu. To je također vrlo izgledan scenarij – kazao je Hofman za Daily Beast.

Kako je naveo, prema njegovom mišljenju tri su ključne osobe iza zavjere. Kaže da su to ministar odbrane Sergej Šojgu, sekretar ruskog Vijeća sigurnosti Nikolaj Patrušev, te Aleksandar Bortnikov, direktor FSB-a.  Hofmanova referenca za čekić u glavu je kao podsjetnik na atentat na sovjetskog revolucionara Lava Trockog. On je, po nalogu Josifa Staljina, ubijen sjekirom za led.