Portal 072info

Nekadašnji zenički hotel uskoro Studentski centar

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

nicijativa da se objekt nekadašnjeg zeničkog hotela Rudar pretvori u Studantski dom i priključi Univerzitetu u Zenici mogla bi uskoro da ima i svoj sretni završetak. Objekat u nekadašnjem vlasništvu propalog preduzeća 21.decembar, koji je godinama opsluživao potrebe zeničkih Rudnika, najvjerovatnije neće doživjeti sudbinu druga dva rudnička hotela na Vlašiću i u Gradcu na moru, piše Fena.

Hotel Rudar bi trebao da u svoje okrilje primi studente i postane opće dobro, u skladu s prijedlogom odluke o usvajanju Elaborata o opravdanosti organiziranja bivšeg hotela Rudar kao Organizacione jedinice Univerziteta u Zenici. Ovaj objekat trebao bi postati osnova budućeg razvoja smještajnih studentskih kapaciteta i drugih pratećih pitanja vezanih za povećanje studentskog standarda, što je i predviđeno u Programu rada Vlade ZDK za 2016. godinu. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Na radnom sastanku ministra Ministarstva za obrazovanje, nauku, kultru i sport ZDK Mensura Sinanovića, direktora „RMU Zenica“ Nisveta Topalovića, te rektora Univerziteta u Zenici, prof. dr. Dževada Zečića, razmatrana su sva pitanja vezana za mogućnosti nastavka uspješne poslovne saradnje na području Zeničko-dobojskog kantona, te proširenju kapaciteta za studentski smještaj u Zenici.

Dogovoreni su pravci i modaliteti buduće saradnje, potvrđeni u ranijim dogovorima, a o svim narednim aktivnostima na implementaciji ovog značajnog projekta, potvrdili su, javnost će biti blagovremeno informirana.  

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

dino pasalic knjiga promocija