Nekoliko navika koje će dodatno učvrstiti vašu vezu s partnerom

Screenshot 5 44
Podijelite vijest

Vrlo je lako upasti u rutinu u vezama i braku, a mnogi često ne mogu pronaći izlaz iz ove zamke. I, iako svi znaju da je potrebno stalno unaprijeđivati odnos s partnerom, mnogima nije jasno na koje načine to mogu raditi.

Jedan od najčešćih savjeta koje ćete pročitati ili čuti jeste – potrudite se da provodite više vremena sa vašim partnerom. Iako se ovaj savjet ne čini toliko posebnim, ovo je zapravo jako važna stavka u svakom odnosu.

Pronađite slobodno vrijeme koje možete kvalitetno iskoristiti sa vašim partnerom – bez mobitela, notifikacija i smetnji. Razgovarajte o tome kako vam prolazi vrijeme na poslu, u kući, s prijateljima… Pričajte mu o svojim planovima i slušajte njegove. Fokusirajte se jedno na drugo.

Ideje za zajedničke aktivnosti možete pronaći bilo gdje na internetu, ovo su samo neke od njih: Otiđite u kino, šetnju, na kratki izlet, provozajte se biciklima… I ne zaboravite da je ovakve stvari važno raditi redovno kako biste kroz male rituale održali odnos živim.

Otvoreno razgovarajte o vašem odnosu: Nemojte se plašiti govoriti o tome šta vam je potrebno, šta vam nedostaje i šta biste željeli dobiti od svog partnera. Nemojte prešućivati stvari koje su vam zasmetale i pažljivo saslušajte sve što vaš partner ima da vam kaže. Ključ kvalitetne veze jeste dobro razvijena komunikacija.

Ne zaboravite pokazati nježnost! U buci svakodnevnice nerijetko zaboravljamo pokazati ljubav onima koji su nam najbliži. Čak i ako je to kratki zagrljaj, poljubac ili nešto slično – nemojte se ustručavati izraziti osjećaje na takav način. Parovi koji su proveli nekoliko godina zajedno često zaboravljaju na to kolika je važnost redovnog fizičkog kontakta.

Na koncu, isto onoliko koliko je važno provoditi zajedničko vrijeme sa vašim partnerom – toliko je važno i da date jedno drugom prostora. U svakom odnosu rastemo zajedno s našim partnerom, ali je potrebno odvojiti vrijeme i za samoga sebe.

S vremena na vrijeme uzmite vremena da razmišljate i razvijate svoje planove, ostvarujete želje, implementirate male i velike ideje… I ne zaboravite dati vašem prostoru za isto. Zapamtite, onoliko koliko ste zadovoljni sami sobom – toliko ćete biti zadovoljni i vašim brakom/vezom.


Podijelite vijest