zdravko colic 1 642x336 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava

Zdravko Čolić sam obavlja svoje svakodnevne obaveze, a za razliku od brojnih kolega, nema obezbijeđenje niti se na bilo koji način razlikuje od drugih.Iako još vlada pandemija korona virusa Zdravko je rješio da obaveze sam završava, većinu vremena provodi u udobnosti svog doma, uz porodicu i knjige.

On je poznat po tome što je porodičan, posvećen je supruzi i kćerkama. Čuva se od korone, sada kada nema nastupe uživa u svojim hobijima. Ljudi ga često vide kako skedi u prostranom dvorištu i čita knjige, pravi je meraklija. Čim krene lijepo vijreme on uzme čašu vina, uživa u suncu i svom štivu, malim stvarima. Umije sebi da napravi ugođaj, nikada nije imao grandomanske želje i zahtijeve, dovoljno mu je njegovo parče zemlje i najmiliji. Skućio se u mirnom kraju i sada ima priliku da u tom miru uživa. Dvorište mu je prostrano i puno zelenila, ima dvije kapije i visoke ograde, zaklonjeno je od znatiželjnih pogleda, tako da mu pruža dovoljno privatnosti da može da se opusti.

Iako će za koji mjesec napuniti 70 godina, on ne odustaje od džogiranja i uređivanja dvorišta. Imaju oni kućne pomoćnice, ali Zdravko ako poželi nešto da sredi, on će to uzeti i sam uraditi, neće čekati da mu neko dođe i pomogne. Od komšija ćete čuti samo riječi hvale, nikada se skandali ili neke neprijatnosti nisu vezivale za Zdravkovo ime. Ponaša se kao i svaki drugi građanin, a ne kao javna ličnost, kaže izvor blizak Čoli.

Kuća u kojoj Čola živi sa porodicom nalazi se blizu Košutnjaka u koji Čola često ode. Voli da trči i džogira, pa tako održava kondiciju i fizičku spremnost. Još jedan ritual koji rado ponavlja je odlazak u park sa mlađom kćerkom Larom. Oduvijek se trudio da nasljednicama pruži normalno djetinjstvo i da ne osjećaju posljedice njegove slave. Zbog toga ih nikada nije javno eksponirao, baš kao ni suprugu Aleksandru. Trudio se da Uni i Lari usadi vrijednosti koje i sam poštuje, sa surugom se posvetio njihovom obrazovanju.Zdravko ne krije da u prirodi i svježem vazduhu pronalazi mir i opuštanje, kao i da se trudi da što češće izdvoji vrijeme za sebe.