Portal 072info

Nema prijave o pokušaju samoubistva djevojčice iz Gradačca

Iako se danas munjevito proširila informacija o navodnom pokušaju samoubistva maloljetnice iz Gradačca, nakon ismijavanja na društvenim mrežama zbog video klipa “Ostavio me dečko”, to iz policije nisu potvrdili.

U MUP-u Tuzlanskog Kantona rekli su juče za “Nezavisne” da nijedna policijska stanica u okviru MUP-a nije zaprimila nijednu sličnu prijavu za pokušaj suicida, a informaciju nisu potvrdili ni u Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla.

Podsjećamo ispovijest “Ostavio me dečko” dvanaestogodišnjakinje iz BiH, koju je objavila putem snimka na video-servisu YouTube za kratko vrijeme je sakupila skoro milion pregleda i na hiljade reakcija iz cijelog regiona.  Nakon negativnih reakcija i ismijevanja maloljetnice, snimak je uklonjen.

Psiholozi su još u početku upozoravali da ovakve snimke ne gledaju dobronamjerni ljudi i da će  loši komentari svakako ostaviti posljedice po dijete.

U snimku koji je trajao 10 minuta djevojčica je opisala  kako ju je “dječko iskoristio, lagao, odbacio i ostavio”, te kako se ona “nosi s tim”.

“Trebalo bi svoja loša osjećanja da podijeli sa nekom bliskom osobom u koju ima povjerenje. Sadašnje generacije odrastaju bez nadzora odraslih, djeca nemaju povjerenja u starije osobe i imamo generacije kojima je sve forma, nema sadržaja” upozorili su stručnjaci, te istakli da je transparentnost privatnog života pošast savremenog doba.

Podijelite članak