Nema razloga za brigu: Osigurana redovna isporuka pasoša

Nema razloga za brigu: Osigurana redovna isporuka pasoša

Građani BiH ne trebaju se plašiti krize sa izdavanjem pasoša.

Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) potpisat će naredne sedmice ugovor sa dosadašnjim isporučiocem pasoških knjižica firmom Muehlbauer o nastavku ovog posla, potvrdio je za Faktor direktor IDDEEA-e Arif Nanić.

– Danas smo dobili obavještenje od Ureda za razmatranje žalbi BiH da je odbijena i četvrta žalba firme Gemalto. Ovo je posljednja moguća žalba u procesu izbora najboljeg ponuđača za štampanje pasoških knjižica, jer se ona odnosila na odluku o izboru ponuđača. Očekujemo da nam Muehlbauer dostavi bankovnu garanciju tako da bi ugovor mogli potpisati već naredne sedmice. IDDEEA je do sada već obezbijedila i pozitivno mišljenje Pravobranilaštva BiH o sklapanju ovog ugovora, tako da su otklonjene sve proceduralne prepreke za realizaciju – kazao nam je Nanić.

Posao štampanja pasoških knjižica vrijedan je 30 miliona maraka, uključujući i PDV, a ugovor sa Muehlbauerom bit će potpisan na četiri godine. U tom periodu isporučilac će biti obavezan na personalizaciju i isporuku 1,3 miliona pasoških knjižica.

Faktor.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica