Portal 072info

Nema više nagađanja: Naučnici otkrili koliko muškarac treba izdržati u krevetu

Koliko bi muškarac morao “izdržati” u krevetu i mora li uopće vrijeme biti faktor prema kojem se mjeri uspješnost seksualnog odnosa? Upravo je izdržljivosti ono čime se frajeri, ali i njihove partnerice rado hvale

 

Po pitanju izdržljivosti muškaraca tokom seksualnog odnosa puno je nesporazuma i očekivanja, ali zato nam je nauka dala “brojeve” kojima se možemo voditi.

Za većinu muškaraca seks traje kratko.

Od trenutka penetracije do orgazma kod muškaraca ne prolazi puno vremena i prema većini istraživanja muškarci u krevetu “traju” između 4 i 7 minuta, maksimalno 10. To je pak za većinu žena prekratko.

Koliko čistog seksa

Stručnjaci smatraju kako je prava “mjera” između 7 i 13 minuta. Prema mišljenju seksualnih terapeuta, ovo je poželjno vrijeme trajanja seksualnog odnosa od trenutka penetracije. Sedam minuta je za “prolaznu” ocjenu, a 13 minuta je željeni rezultat.

Za kvalitetan seks zadovoljavajuće dužine stručnjaci savjetuju:

1. Ne ignorirajte predigru

Većina žena smatra kako bi predigra trebala trajati duže dok je muškarci često ignoriraju. Nejžno podsjetite partnera kako je i ona važan dio seksualnog odnosa.

Dok su muškarci vizuelni tipovi i dodir im često uopšte nije potreban, žene ipak preferiraju stimulaciju dodirom i ona će ih maksimalno uzbuditi.

2. Probudite svoju pustolovnu stranu

Svaki par u svoj seksualni život mora uključiti što više fleksibilnosti i mašte jer će tako seks biti najbolji, ali i trajati duže od prosjeka.

Naravno, dužina seks ne bi smjela biti glavni faktor za zadovoljstvo, ponekada je lijep seks koji traje satima, a ponekada smo podjednako sretni i kada je on na brzaka – sve dok obje strane uživaju u nježnosti i strastima.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box