Portal 072info

Nema više “pijanih” slika na Facebooku

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Facebook će se pobrinuti da “promocija” alkoholisanih korisnika bude svedena na minimum.

Svakog minuta na Facebook se okači preko 200 miliona slika, među kojima dobar dio čine fotke iz provoda, na kojima su korisnici u manje ili više elkoholisanom stanju.

Zbog takvih slika korisnici mogu da imaju problema sa porodicom, nadređenima ili sa kolegama i prijateljima nakon što okače neke svoje ili zajedničke “pijane” fotke na Facebook, piše Mondo.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Korisnici se nekad zbog takvih fotografija kaju, njihovo raspoloženje pada, a to utiče i na korišćenje Facebooka i interakciju s prijateljima.

Kako bi zaustavio takve ispade i povećao nivo korisničkog zadovoljstva Facebooka razvija poseban sistem nadziranja aktivnosti korisnika zasnovan na vještačkoj inteligenciji.

Britanski list “Independent” piše da kompanija “Artificial Intelligence Lab”, u vlasništvu najveće društvene mreže, već radi na razvoju softvera koji prati ponašanje korisnika i skenira slike i objave, koje bi mogle biti kontraproduktivne po korisnike i njihove prijatelje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kada sistem detektuje status ili fotku koja ukazuje na to da je korisnik pijan stići će obaveštenje o odlaganju postavljanja tog statusa ili fotografije i upozorenje da to može biti štetno po korisnika.

Ova, zapravo, stara tehnologija prepoznavanja “stanja” korisnika skeniraće lice na slici i pokušati da razlikuje “pijan” od “treznog” izraza, a sam proces prepoznavanja je sličan onom koji predlaže da tagujemo prijatelje na slici, koji se danas uveliko koristi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mondo

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

dino pasalic knjiga promocija