Nemanja Bilbija odgovorio Ivaylu Petevu: Možda ne mogu biti konkurencija Džeki, Demiroviću i Prevljaku, ali…

Screenshot 1 81
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Najbolji strijelac Premijer Lige Bosne i Hercegovine i član Zrinjskog iz Mostara, Nemanja Bilbija, gostujući na N1 televiziji odgovorio je selektoru Ivaylu Petevu na komentare o njegovom fudbalskom kvalitetu.

Petev je tokom reprezentativne pauze, odgovarajući na pitanje zbog čega nema Bilbije na okupljanjima reprezentacije, pa makar i na prijateljskim utakmicama, rekao kako je napadač Zrinjskog dobar fudbaler, ali ne i bolji od Džeke, Prevljaka i Demirovića.

Bilbija se djelimično složio sa konstatacijom selektora Peteva, ali ipak smatra da zaslužuje pozive među najbolje fudbalere Bosne i Hercegovine.

Ne trebamo pričati o Džeki, Prevljaku i Demiroviću. Oni igraju u vrhunskim ligama. Mislim da ja njima ne mogu biti konkurencija, ali možda zaslužujem da budem, pa makar i 23. igrač na spisku, da osjetim tu čar reprezentacije i da se cijeni moj uspjeh. Naravno, ja sam profesionalac i idemo dalje. U subotu imamo utakmicu i to je moj posao“, poručio je Bilbija.

On tvrdi da iza toga što nije dobio poziv selektora nema ništa lično, te da od američke turneje sa selektorom Prosinečkim, na kojoj jeste bio, nikada više ni sa kim nije razgovarao na temu reprezentacije.

Nema nikakvih nesuglasica. Ja od američke turneje sa Robertom Prosinečkim stvarno nikada više ni sa kim nisam razgovarao, niti sam se kome zamjerio do one moje izjave pred odlazak reprezentacije u SAD. Tada sam se prvi put i oglasio. S moje strane, naravno, nema ništa. I ja bih volio da znam, ali eto. Mislim da je stvarno dosta toga dva, tri mjeseca unazad bilo u medijima, tako da to više ne bih ni komentarisao“, poručio je Bilbija.

Bilbija smatra da bi više igrača iz Premijer Lige Bosne i Hercegovine moglo igrati u reprezentaciji, te da umjesto toga postoji nefer tretman domaćeg prvenstva i igrača.

Ja mislim da zaslužuje. Naša liga se stvarno potcjenjuje. Kada vidimo malo i terene, na šta to liči, možemo zaključiti da se naša liga potcjenjuje. Isti igrači kada odu negdje vani, odmah dobiju poziv i naravno da je to zasluženo. Slažem se da su tu ljudi koji možda ne razumiju fudbal, ali s te strane bi trebalo biti igrača koji bi mogli biti nagrađeni pozivom. Nema veze je li to Nemanja Bilbija, ili ne, imaju neki drugi koji zaslužuju“, poručio je Bilbija.

Osvrnuo se Bilbija i na utakmicu koju će Zrinjski u subotu igrati protiv Tuzla Cityja, a koja bi mogla faktički riješiti pitanje prvaka u PLBiH.

Mislim da ako dobro prođemo u toj utakmici da smo jedan veliki korak  bliže tituli, mada je i 16 bodova stvarno mnogo, ali ova utakmica će dosta toga pokazati”, poručio je Bilbija.

Podsjetimo, Bilbija je za Zrinjski u svim takmičenjima ove sezone odigrao 24 utakmice, a na kojima je postigao 25 golova dok nije zabilježio niti jednu asistenciju.

GODISNJICA
MARKETING