Nemanja prebolovao koronavirus za pet dana pa otišao kući da cijepa drva

N.M. inženjer koji je izliječen od virusa korona, sada se nalazi kod kuće u Čačku u izolaciji, koja mora da traje još 14 dana, osjeća se dobro i kako sam kaže, već se vratio svojim svakodnevnim obavezama u domaćinstvu, poput cijepanja drva.

N.M. inače rođen 1982, za Tanjug je ispričao kako je izgledalo kada je saznao da je zaražen virusom korona koji ovih dana trese Srbiju, kao i da nema nikakve indicije gdje je mogao da se zarazi, jer zemlju prije toga dugo nije napuštao.

Prema njegovim riječima, prvo je osjetio simptome slične gripu, nije kašljao za razliku od drugih, ali je imao bol u grlu, koji je odjednom krenuo u toku noći. Ujutru je imao temperaturu 37.7, ali spremio se i otišao na posao, jer je imao važne sastanke misleći, kako je naveo, da može da izgura dan.

– Srećom, imao sam masku koju sam stavio, ne zato što sam sumnjao na koronu, već nisam htio nikoga da zarazim gripom. Uveče kada sam se vratio kući imao sam temperaturu 38.3 i otišao sam u čačansku bolnicu i sve ispričao – kaže N.M.

Ujutru, kada se već osjećao dobro, testiran je.

Supruga pred porođajem

– Nalazi mi nisu bili baš sjajni zato su me i zadržali u bolnici i manje-više zato što mi je supruga trudna i pred porođajem je. Ujutru sam već bio dobro, a kada su me testirali, nalazi su pokazali da sam pozitivan i prebacili su me u Beograd na Infektivnu kliniku – priča čovek koji je izliječen.

Kada je saznao da je zaražen nije osjećao nikakav strah jer se već osjećao dobro i dobar je dio virusa već pregurao na nogama.

– Doktorica mi je ujutru u 8.30 rekla da sam zaražen, a u devet kada me je pregledala, kazala mi je da sam izliječen. Šta dalje da vam pričam – kaže Nemanja kroz osmijeh i dodaje da je u bolnici u izolaciji proveo još deset dana.

Navodi da je najlakši slučaj, jer je od pozitivnog do negativnog rezultata prošlo pet dana.

– Meni su uzeli bris iz grla i nosa u srijedu uveče, u četvrtak sam bio pozitivan, pošto sam se osjećao dobro testirali su me u ponedjeljak, nakon četiri dana i bio sam negativan.

Tretmanom koji je imao u bolnici je prezadovoljan, kao i svim medicinskim radnicima sa kojima je dolazio u kontakt, što je slučaj i sa ostalim pacijentima sa kojima je pričao.

Nakon što je utvrđeno da je zaražen, testirana je i njegova supruga i testovi su pokazali da je negativna, a N.M. ističe da mu to ipak nije promijenilo razmišljanje o tome da li i ona ima virus, jer bio je u kontaktu sa njom.

– Sve je pitanje trenutka testiranja jer 14 dana nalaz može da bude negativan, pa 14. dan pozitivan, a može da se desi i da drugi dan bude pozitivan – kaže N.M. koji smatra da je sve individualno i da zavisi od toga koliko je svaki organizam pojedinačno spreman da se izbori sa tim.