Portal 072info

Nemate pojma o flertovanju? Ne brinite, uz ove šarmantne trikove past će i ‘najtvrđi orah’!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Flert je prilično temeljna ljudska aktivnost, no možda mislite da smo to već svi shvatili. Ne baš

Razmislite kada ste zadnji put razgovarali s nekim slatkim strancem. Smiješili ste se ili hihotali njegovim vicevima održavajući laganu i zabavnu konverzaciju o vremenskoj prognozi, ratu u Ukrajini, pa ste ga usput još poškropili s nekoliko komplimenata o tome kako super posao ima, bla, bla… Ali doći će vrijeme da se rastanete kada ćete se pomalo nespretno rukovati i reći: “Vidimo se kasnije. Ne plači, nisi odbijena, vjerojatno si mu se svidjela – oboje ste samo popušili na flertu, piše Nathan Siegel za Ozy.com.

Flert je prilično temeljna ljudska aktivnost, no možda mislite da smo to već svi shvatili. Ipak, to nije slučaj. Prema nedavnom istraživanju, nismo ni blizu tome. Naime, samo 18 posto žena svjesno je da je muškarac koketirao s njima u situaciji jedan-na-jedan.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ni muškarci nisu puno bolji jer to čine 36 posto svog vremena. Što može značiti jednu od dvije stvari: ili flerter nije flertovao vrlo očito ili primatelj flerta nije toga baš bio svjestan/a. Zapravo, vjerojatno je oboje posrijedi, kaže Jeffrey Hall, voditelj istraživanja i profesor komunikacija na Sveučilištu Kansas.

Sada mi ne govorimo o tipičnoj pijanoj suboti navečer kada neki kicoš doleprša do vas i iscijedi nešto kroz zube nalik: “Zaboravio sam svoj broj telefona. Mogu li dobiti tvoj?”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prof. Hall je istraživao svakodnevne situacije, kao što su sastanci u učionici, u kafiću ili razgovori koje vodimo dok stojimo u redu u trgovini. To je mjesto gdje se ove stvari najčešće događaju s obzirom na to da se samo oko 9 posto bračnih parova upoznalo u nekom baru.

On je okupio 52 studenta i 52 studentice i doveo ih u razred te im rekao da zapodjenu razgovor. Nakon toga, oni su pokušali pogoditi je li druga strana koketira.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iako muškarci nisu baš detektivi za flert, žene su daleko gore. To bi moglo biti zbog toga jer su žene jednostavno transparentnije kada je u pitanju pokazivanje interesa u svakodnevnim situacijama, kaže Hall. Kad naiđu na nekoga tko im se sviđa, one će željeti stvari učiniti vrlo jasnim: Sviđaš mi se!, kaže Hall. Također bi to moglo biti i zbog toga jer u muškarcima ima više tjeskobe, kaže David Wygant, terapeut iz Los Angelesa. “Muškarci su olupina vlaka”, kaže on.

Jedan od razloga za takvo razočaravajuće nerazumijevanje, kaže Hall, nalazi se u činjenici da svakodnevno koketiranje često izgleda kao prijateljstvo.

Wygant se ne slaže s time jer tvrdi da postoji prilično dosta znakova znakova kad netko flerta, osobito kad taj netko stoji blizu vas u vašem “prostoru intimnosti”. Produženi kontakt očima, nemilosrdno zadirkivanje, zanovijetanje protiv vas ili pronalaženje razloga da vas dodirne, sve su to znakovi flerta. Ali ti načini na koje netko pokazuje interes, kao što je primjerice i poziv na kavu ili dodir, znače da zapravo morate iskoristiti priliku.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Stoga je najbolji savjet koji nam daje Hall ovaj: “Preuzmite rizik!”

magazin.hr

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME