Neobičan oglas: U BiH se prodaje zamak sa kulom

Neobičan oglas iz Hercegovine pojavio se na sajtovima na kojima se prodaju nekretnine. Naime, nepoznati prodavac prodaje srednjovjekovno utvrđenje u Starom Slanom, desetak minuta od Trebinja.

U jednom od oglasa piše da se prodaje posebna nekretnina, urušena kuća sa dvije kule unutar srednjovjekovnog kamenog zamka u Starom Slanom, locirana na desnoj obali Trebišnjice.

Dio lokalne historije

– Na prodaju je jedan od dva samostalna dijela zamka unutar bedema. Površina placa je 500m2, a na njemu se urušena kamena kuća. Uz kuću idu dvije kamene kule, jedna četvrtasta, koja je dijeljeno vlasništvo 1/2 sa susjednom nekretninom, i jedna okrugla, koja je vlasništvo prodavca 1/1. Orijenticaja objekta je jug/zapad – piše na sajtu hmp.ba.

Oglašavač navodi da se radi o fantastičnoj prilici, ne samo da postanete vlasnik jedne unikatne nekretnine nego i dijela lokalne historije.

Cijena prava sitnica

– Zamak se nalazi na historijski strateškom Putu soli između Otomanske imperije i Dubrovačke Republike, koja je nekada pripadala čuvenoj trebinjskoj familiji Resulbegovića. Nekretnina se prodaje zajedno za 14.640 m2 zemljišta koje se nalazi sa druge strane rijeke – piše u oglasu.

Uz oglas su priložene i fotografije, na kojoj se vide kule od kojih je jedna u dobrom stanju. Piše i cijena od 190.000 KM.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE