Screenshot 2 19
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Zabava / Zanimljivosti
Kurbani 2021

Ako vam se sviđaju zanimljivi prostori, kafić Bw, u Moskvi i Sankt Peterburgu u Rusiji, je mjesto koje vrijedi posjetiti. Radi se o 2D kafiću, a unutra ste zarobljeni između stvarnog svijeta i crtića.

Kafić je stvoren za ljubitelje animacije i stripova ili za one koji traže avanturu u čudnom svijetu 2D iluzija. Svaki detalj kafića je dobro osmišljen. Izgleda kao nacrtan, prenosi 24sata.hr.

Prelazak u 2D dimenziju nije samo zagonetno, već i uzbudljivo za razne posjetitelje. Kafić je postao jedno od najmodernijih mjesta i najpopularnijih mjesta za fotografisanje u Rusiji.

Prevladavaju crno-bijeli zidovi, zavjese, pod i namještaj. Dio estetike primijenjen je čak i na šolje i tanjire. Kafić nudi svježe mljevenu prženu kafu koja se može kombinovati s ukusnim jelovnikom prepunim raznih kroasana, muffina i kolača.

– Odluka o otvaranju kafića u zanimljivom formatu došla je u jesen 2019. Htjeli smo stvoriti  mjesto koje bi bilo zanimljivo uglavnom zbog svog interijera, naravno, uz dobru kafu. Obnova je trajala nešto više od mjesec dana, a potrošeno je oko 100 kg boje. Od tada su naši kupci oduševljeni! Ljudi nam dolaze radi neobičnih slika. Naši zaposlenici su također oduševljeni radom, a neki su i mjesecima čekali da se otvore slobodna radna mjesta – otkrio je vlasnik kafića Solbon, a piše Bored Panda.