Portal 072info

Neobični seksualni običaji širom svijeta

Iako je sasvim prisutan u medijima i svuda je oko nas, seks je i dalje nešto o čemu je mnogima neugodno govoriti. I osim toga što zapadne kulture vole misliti da su otišle korak dalje od svih u svemu, pa tako i u seksu i u inovativnosti u njemu, čini se da seksualne aktivnosti bilo gdje u svijetu mogu imati svoje neobične oblike.

Rumunke ne voli oralni seks

Rumunke oralni seks smatraju prljavim, a parovi i bračni partneri ne upražnjavaju ga gotovo nikada, jer postoji uvjerenje da takav čin ponižava ženu.

Haićansko vudu kupanje pod slapovima

Kupanje pod slapovima Saut-d’Eaua tokom jula veoma je zanimljiv običaj na Haitiju. Oni koji prakticiraju vudu tada slave svoju božicu ljubavi, Erzulie Fredu. To čine tako da se skinu goli, kupaju i valjaju po blatu, i sve tu uz prilično velike količine žrtvene životinjske krvi.

Nyotaimori i Nantaimori

Jedan od najvećih hitova u Japanu jest posluživanje sushija naženskom (Nyotaimori) ili muškom (Nantaimori) golom tijelu.

Osoba s koje se jede je trenirana da leži nepomično satima, a sve dlake s tijela moraju biti sasvim uklonjene, tako da slučajno ne bi nešto zapelo za zubima dok uživate u hrani.

Sex odred iz Guama

Na malenom pacifičkom otočju Guamu rade upravo suprotno lokalna vlada svako malo unajmljuje odred mladića koji obilaze lokalna sela i razdjevičuju mlade djevojke, a one im za to čak i plaćaju. 

Privremeni brak u Islamu

Danas je ovaj običaj uglavnom zabranjen, ali je nekada bio vrlo popularan u nekim islamskim zemljama, kao što je Iran. Privremeni brak, davao je mladom paru ugovorenu mogućnost da imaju seks.

Dogging u Velikoj Britaniji

U blizini sela Puttenham pored Londona postoji polje koje je namijenjeno za dogging, a gledatelji mogu svakodnevno promatrati homoseksualni seks preko dana, i heteroseksualne odnose po noći. 

Radiosarajevo.ba

Podijelite članak
  • 1
    Share