Neočekivane stvari koje mogu uništiti vezu

Svima je jasno da nevjera, laž, ljubomora i slični problemi mogu uništiti vezu. No, prijetnje mogu biti i skrivene, a takve su nerijetko i najopasnije jer im ne posvećujemo punu pažnju. Otkrivamo vam tri neočekivane stvari koje mogu naštetiti vašoj vezi, a kojih vjerovatno niste ni svjesni.

Dominacija – Ljudi obično pomisle da je dominantna osoba u vezi i sretnija. No, osobe koje odlučuju u vezi nerijetko su nezadovoljne jer osjećaju pritisak i misle da su odgovorni za čitavu vezu. Kako se to ne bi negativno odrazilo na vašu vezu, najbolje je da poradite na ravnopravnosti.

Različita interpretacija događaja – Različiti pogledi na događaje mogu naštetiti vezi. Ako vam je upoznavanje dečka sa roditeljima iznimno važan događaj, a njemu je to samo još jedna obaveza koju mora odraditi, neslaganje može dovesti do nesuglasica i svađa. Različite interpretacije mogu biti izvor nezadovoljstva, a nagomilano nezadovoljstvo može uništiti i najstabilniju vezu.

Nerealna očekivanja – Mnoge žene ulaze u vezu nadajući se da će promijeniti muškarca. Većina muškaraca ne želi se mijanjati, a ne znaju ni zbog čega bi to učinili. Uostalom, zaljubili ste se u njega takvog kakav jeste, pa zašto biste ona željeli nešto mijenjati?

Ljepota.ba

Prethodni članakU BiH svaki deseti brak završava razvodom – zašto? (VIDEO)
Sljedeći članakVOZAČI OPREZ: Poledica i snijeg na kolovozu