NEPORAŽEN JE KENAN PENJIĆ, BOKSER IZ ZENICE! KADA MU NIKO NIJE POMOGAO, UZ NJEGA JE BIO BIZNISMEN BRONJA: Uspjeh mu garantuje i Poturak

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Zeničanin Kenan Penjić nastavlja nizati uspjehe profesionalno se baveći sportom.

Ovaj sve uspješniji Zeničanin prvi izazivač za UBF prvaka Evrope, neporažen već više od dvije godine. Iza njega je i osam mečeva zaredom upisanih u boxrec i četiri meča show meča u kojima je također odnio pobjede.

Kenan vjeruje u vremena kada će bokseri poput njega imati bolji položaj u bh. sportu.

-Siguran sam da će doći vremena kada će vlast imati razumijevanja za mene i slične koji nižemo uspjehe, s ponosom stojimo ispod zastave Bosne i Hercegovine. Moja su očekivanja da će se taj odnos promijeniti, da će biti bolji – iskren je on.

Slučajno je upoznao biznismena Nezira Neska Bronju. Zahvaljujući njemu pomjerio se s „mrtve tačke“.

-Taj čovjek mi je pomogao u teškim vremenima, kada neki drugi koji bi trebali imati razumijevanja, nisu obraćali pažnju. Samo su obećavali, ali iako je obećanje dug, nikada ga nisu ispunili. Veliko hvala Bronji koji mi je bio „vjetar u leđa“ i u momentu kada sam mislio da je kraj, jer ne mogu dalje, dao mi je elana da nastavim. I nastavio sam zahvaljujući njemu. Sretan sam da ima ljudi kao što je Bronja koji prepoznaju nečiji trud i žele pomoći… pomažu – iskren je ovaj profesionalni bokeser.

Baš na druženju koje je večeras upriličio Bronja svomn restoranu „Hayat“ koji se nalazi u Željeznom Polju, Kenan je bio i u društvu proslavljenog kickboxing šampiona Dževada Poturaka.

-I moj start je bio težak. Borio sam se i uspio. Danas sam to što jesam. Eto vezuje nas na neki način i Bronja koji podržava sve moje projekte. Vjerujem da ćeš uspjeti jer se vidi da želiš i da svojim umom i snagom možeš puno toga postići – kazao mu je Poturak siguran da će se Kekan uskoro okititi sa još mnogim nagradama, priznanjima, peharima…

Hayat