Nerkez Arifhodžić: Zašto moj glas ide Denisu Bećiroviću?

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Ambasador Nerkez Arifhodžić objasnio je zbog čega će na predstojećim Općim izborima svoj glas za člana Predsjedništva BiH dati kandidatu ujedinjene opozicije Denisu Bećiroviću.

– Zato što želim biti dio desetina i stotina hiljada poštovanih sugrađana koji će 2.10.2022 godine glasati za čovjeka kojem vjerujemo, kao pokretača pozitivnih promjena, zaštitnika najslabijih, čovjeka koji zagovara mir i dijalog, dokazanog univerzitetskog profesora, patriotu i državnika koji s ponosom i dostojanstvom zastupa Bosnu i Hercegovinu i njene građane u zemlji inostranstvu. On je naš izbor jer vjerujemo u njegove riječi, a naročito djela koja nikada nisu u raskoraku sa izrečenim, čime se po osobnim, moralnim, političkim i drugim kvalitetima izdvaja od svih drugih kandidata za najviše dužnosti u našoj državi – istakao je Arifhodžić.

Jasne poruke

On je naveo kako su poruke Bećirovića jasne.

– Da prošlost ne možemo promijeniti ali iz nje moramo izvući pouke, da svu energiju trebamo usmjeriti ka popravljanju loše sadašnjosti i izgradnji temelja za sigurnu i prosperitetnu budućnost, da moramo zaustaviti retrogradne snage koje neprestano pokušavaju dijeliti naše društvo i kreirati atmosferu straha, međusobnog sukobljavanja i podjela sa ciljem zadržavanja postojećeg koncepta vlasti.

ČITAJ JOŠ:  Povećanje registracije za automobile u Federaciji BiH nezakonito!

Denis Bećirović nudi promjene, a umjesto dosadašnjeg pogubnog obrasca vladanja, energično se zalaže za novu politiku koja će se bazirati na širokom dogovoru za provođenje programa za istinsko demokratsko i napredno društvo. Zato nije slučajno što ima podršku jedanaest opozicionih stranaka koje se zalažu za iste ciljeve kao i dr. Bećirović, a to su: jasan razvojni plan i osmišljenu ekonomsku politiku, izgradnju vladavine prava, jačanje demokratskih institucija, izgradnja efikasnog sistema sigurnosti, savremenog obrazovanja, efikasnijeg zdravstvenog sistemu, boljih programa socijalne zaštite najugroženijih kategorija stanovništva.

Zato izbor dr. Denisa Bećirovića, kao zajedničkog kandidata za člana Predsjedništva BiH, ima i posebnu poruku da samo dokazana ličnost, od integriteta, poštena i od znanja, može i treba provesti narodnu volju za promjenama, što je nedvojbeno imperativ aktualnog veoma složenog vremena. Lično dijelim takve stavove, kao i velika većina građana BiH.

U dosadašnjem akademskom, političkom i parlamentarnom djelovanju dr. Bećirović je uvijek stavljao u fokus državu Bosnu i Hercegovinu. Njegovi stavovi da naša država mora voditi odgovornu vanjsku politiku, da su strateški vanjskopolitički prioriteti punopravno članstvo u EU i NATO, da je to prioritetna zadaća diplomatije BiH, da sada nedjelotvorna i podijeljena diplomatska služba mora postati jedinstvena, da je potrebna promjena u prioritetima njenog djelovanja, a u kojoj moraju imati prednost sposobni i pošteni ljudi, a ne stranački poslušnici i nedorasli takvom poslu – naveo je Arifhodžić.

ČITAJ JOŠ:  EP BiH pokrenula aplikaciju: Pregledajte koliko ste potrošili i do kada je rok plaćanja

Zalaganje za EU i NATO standard

Arifhodžić je dodao da je zalaganje Bećirovića da BiH dostigne standarde za članstvo u EU i NATO, njegovo poznavanje prilika u regiji, posebno odnosa sa susjedima, zatim u Evropi i šire, insistiranje za ubrzano postizanje standarda za euroatlanske integracije, što je najkraći put BiH da postane dijelom razvijenog svijeta, a doprinosi općem napretku u zemlji. To je realna vanjskopolitička platforma za koju se zalaže Bećirović, a oko koje se okuplja većina demokratskih i proevropskih snaga, jer niti jedna politička snaga u BiH nema mogućnost ni kapacitet da sama iznese taj proces.

– Poznavajući Denisa Bećirovića, siguran sam da on ima znanje, snagu, čvrstu volju i političko iskustvo da ubrza euroatlanske integracije države Bosne i Hercegovine i uvjeren sam, kao doajen bh diplomatije, da on može snažno doprinijeti bržem ulasku naše zemlje u EU i NATO. On je ličnost koja će znati dati zamajac u ekonomskim odnosima BiH sa svijetom te doprinijeti snažnim vezama matične države sa našom dijasporom, kao integrativnim dijelom Bosne i Hercegovine, jer za to postoje ekonomski, politički, historijski i brojni drugi razlozi.

ČITAJ JOŠ:  Sebija Izetbegović: U zdravstvenom sistemu ljudi su se zapošljavali preko veze

Denis Bećirović je ličnost koja akademski, društveno i politički djeluje diljem Bosne i Hercegovine gdje je stekao ugled, a nedvojbeno je političar kojeg respektuju u inostranstvu. 

Čovjek koji brine o državi

On je čovjek koji baštini i pronosi pozitivne tekovine bosanskohercegovačkog pluralnog društva, brine o državi, vraća politiku ljudima, zalaže se za vladavinu zakona i prava, ima diplomatsku kulturu i druge neophodne kvalitete za valjano obavljanje predsjedničke funkcije, dakle, sve što ga preporučuje za izbor na dužnost člana Predsjedništva BiH.

Ja ću glasati za Denisa Bećirovića jer sam uvjeren da će on svoj mandat u Predsjedništvu BiH ispuniti sa znanjem, energijom i jasnim programom u korist države Bosne i Hercegovine i njenih građana. 

Zato pozivam sve poštovane sugrađane da glasaju za Denisa Bećirovića kao pouzdanog i principijelnog zaštitnika nezavisne, suverene i nedjeljive države Bosne i Hercegovine, ljudskih prava i građanskih sloboda svih njenih građana i naroda, kao državnika koji može bitno pomoći u stabilizaciji prilika u zemlji i budućem bržem napretku Bosne i Hercegovine – poručio je Arifhodžić.

GODISNJICA
MARKETING