Nermin Nikšić: Velež će evropske utakmice igrati na Bilinom polju

Nermin Nikšić: Velež će evropske utakmice igrati na Bilinom polju

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić je prisustvovao svečanosti Crvena noć koju je organizovao FK Velež.

Nikšić je najavio da će Velež u pohod na grupnu fazu Konferencijske lige biti domaćini na Bilinom polju.

“Rođeni vole reći kako se za Velež ne navija, Velež se jednostavno voli. Upravo ta ljubav koja je spojila preko četiri stotine ljudi na Veležovoj Crvenoj noći dokaz je veličine i važnosti koju stogodišnji Starac zauzima u srcima svih nas na sve četiri strane svijeta.

Iz prkosa nastao, sa prefiksom “radnički” i nazivom gorde planine u svom imenu, slavne ali i krvave prošlosti Velež je bio i ostao faktor ujedinjenja i vjera u zajedničku budućnost.

Pod sloganom “Sve nas ista ljubav spaja” Rođeni su sinoć okupili na jednom mjestu ljude različitih vjera, nacija, političkih uvjerenja, zanimanja i čega sve ne. Svi zajedno za mostarski Velež. Za crveni dres sa petokrakom. Za našu prvu ljubav.

I nije to zbog čuvenog BMV trija i svih Veležovih legendi, nije ni zbog dvostrukog osvajanja Kupa maršala Tita, ni radi revolucionarne prošlosti, ljubav prema Veležu je prosto stvar odgoja. I ta ljubav nema veze s mjestom na tabeli, s rezultatima, to je naprosto način života. To dobiješ u nasljeđe kao što si dobio ime i prezime, a onda tako to prenosiš na svoju djecu i unuke.

Radujem se novom crvenom evropskom ljetu Mostaraca i Hercegovaca, ovaj put na Bilinom polju, a sljedeće godine na našoj Areni Rođeni. BiH u srcu, Velež do groba”, napisao je Nikić na svojoj Facebook stranici.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica