Nesko iz Kaćuna otkriva vodu uz pomoć Golfa dvojke

Nesko Kajtaz voda 25

Vjerovatno ste nekada zamišljali da imate posebne moći. Nesko Kajataz ne leti i ne pomjera stijene ali je daleko od običnog čovjeka.

Vjerovali ili ne on otkriva vodu pomoću Golfa 2.

Kajtaz tvrdi da se za pet dana ne mogu obići svi oni kojima je svojim Golfom pronašao vodu. O svojoj tehnici traženja vode ne voli mnogo pričati, dodajući kako “njegovi uspjesi govore sami za sebe”.

Ono što je poznato je da Golfom prođe željenom lokacijom, “pronađe” mjesto ispod kojeg ima vode, te označi mjesto za bušenje bunara.

“Radim ovo od završetka rata, počeo sam oko 2000. godine. Počeo sam malo-pomalo, dok sam došao do većeg iskustva. Na početku sam tražio svakako vodu, ali sam imao osjećaj, radio sam na građevinskim mašinama ranije, i onda sam imao neke signale koje sam koristio na rovokopaču“, pojašnjava Kajtaz.

Nesko Kajtaz - undefined
Foto: AA: Nesko Kajtaz

U njegovom starom automobilu, kako kaže, “nema šta nema”, a najvažnije mjesto zauzima “misteriozni uređaj” koji mu, kako kaže, detektuje vodu u tlu.

Dodaje kako uređaj “rijetko kad pogriješi” i da njegovo traženje gotovo uvijek završi uspjehom. “Nešto sam sebi napravio – neku džidžu, do sada se pokazao kao jedan među boljim. Ja sam pravio uređaj za rovokopač da mi daje signal za kablove, struju, a tako je ispalo da daje signal za vodu. Trebam samo imati napon od 12 volti, ako ne može golf naći – ne može ni mašina. Ja ne dovlačim mašinu ako nemam signala. Sto posto sam siguran ako daje signal, jedino Bog može dati da se nešto zalomi, da ne mogu odraditi, da se sruši, a ako ima signal – završen je posao“, dodao je Kajtaz.

Nema, kako kaže, nijednog dijela Bosne ili Hercegovine u kojem nije bio da bi pronašao podzemne vode ili izvore. Ljudi ga najviše pronalaze preko preporuke.

https://www.facebook.com/watch/?v=545491469841113